Sezon na szparagi trwa, ale spieszcie się, bo najlepszymi można raczyć się już niedługo!

tkn24.pl 1 dzień temu

Polecamy Wam wizytę w Prowincji w Dworze Zbożenna. Jak co roku szef kuchni przygotował wspaniałe dania ze szparagami. To już ostatnie dni by raczyć się świeżymi, pysznymi szparagami! W Prowincji znajdziecie je w najlepszych kompozycjach!

Zacznijcie swoją ucztę od tatara z pstrąga łososiowego. Sam tatar jest obłędny, a w połączeniu z rzodkiewką, małosolnym ogórkiem i szparagami a także kawiorem z pstrąga jest rewelacyjny. Skosztujcie delikatnego kremu z białych szparagów z oliwą ziołową.

Trudny wybór czeka Was przy daniu głównym. Ośmiornica z szafranowym puree i grillowanymi szparagami jest wspaniała, a halibut podany z musem z białych szparagów, zielonymi szparagami i pomidorkami datterrini zachwyca.

Jeśli wolicie mięsne danie polecamy gicz jagnięcą z topinamburem, grillowanymi szparagami i młodą marchewką.

Dla fanów włoskich smaków zespół kuchni Prowincji przygotuje ravioli ze szparagami i mascarpone lub tagliolini z botargą, szparagami i oliwą cytrynową. Masło czosnek i natka dopełnią smaku.

Jeśli szparagi to niekoniecznie to, co lubicie najbardziej, w menu Prowincji znajdziecie wiele zachwycających dań! Makarony, bułeczki bao, sałatki i inne wyśmienite dania. Te bardziej wyszukane ale też zaskakująco proste jak zabielany barszcz czerwony z ziemniakami. Spróbujcie koniecznie, smak od razu przeniesie Was do czasów dzieciństwa.

Odwiedźcie Prowincję i dajcie się ponieść wyjątkowym smakom.

Choć ostatnio pogoda bywa kapryśna, gdy tylko wyjdzie słońce skorzystajcie, znajdźcie ulubione miejsce na zewnątrz i rozkoszujcie się spokojem i wiosną. Do zobaczenia w Prowincji

Mała podpowiedź: w weekendy obsługa Prowincji szczególnie poleca wcześniejszą rezerwację.

Restauracja Prowincja w Dworze Zbożenna

Zbożenna 194

Przysucha

Tel 603 120 322 lub 48 675 29 78

Zdjęcia:

Idź do oryginalnego materiału