Sekret idealnej szynki na Boże Narodzenie. Ten przepis zawsze wychodzi

smakosze.pl 3 godzin temu
Zdjęcie: Sekret idealnej szynki na Boże Narodzenie. Ten przepis zawsze wychodzi


Spis treściŚwiąteczna klasyka w nowej odsłonieDlaczego ta szynka jest tak wyjątkowaSekrety perfekcyjnej glazurySzczegółowy przepisPlanujesz wyjątkowe menu na Boże Narodzenie i szukasz dania, które zrobi realne wrażenie na gościach? Ta pieczona szynka z glazurą z moreli, miodu i brązowego cukru to klasyk świątecznej kuchni w najlepszym wydaniu. Aromatyczna, soczysta i zaskakująco prosta w przygotowaniu, choćby jeżeli nie masz dużego doświadczenia z pieczeniem mięs. To danie inspirowane amerykańską tradycją świąteczną, które idealnie wpisuje się w rodzinne spotkania przy stole. Złocista, błyszcząca skórka przyciąga wzrok, a mięso pozostaje miękkie i pełne smaku. Bაზą przepisu jest gotowa, wcześniej ugotowana szynka, którą wystarczy odpowiednio doprawić i zapiec. Dzięki temu większość pracy wykonuje piekarnik, a Ty możesz skupić się na innych elementach świątecznych przygotowań. To przepis, który nie stresuje, a efekt końcowy zawsze wygląda spektakularnie.
Idź do oryginalnego materiału