Przygotuj pysznego kurczaka z ziemniakami w jednej misce – szybkie przygotowanie

fajnainspiracja.pl 1 tydzień temu

W dzisiejszym poście przedstawiamy niesamowity przepis na bardzo szybki i smaczny lunch. Przygotuj kurczaka i ziemniaki w jednej misce. Wszystko, co musisz zrobić, to po prostu ułożyć je w stos i włożyć do piekarnika. Przygotuj ten obiad dla swojej rodziny, która z pewnością go pokocha. Zobaczmy razem, czego potrzebujemy i jak postępować.

Wypróbuj te domowe sajgonki – bardzo łatwe w przygotowaniu!

Czego będziemy potrzebować:
  • 4 ziemniaki
  • cebula
  • pół marchewki
  • kurczak – 6 górnych udek
  • 150 g sera
  • 50 g majonezu
  • sól, pieprz mielony, inny pieprz – do smaku
Jak będziemy postępować:

1) Udka obrać z kości, a następnie oczyścić z tłuszczu i skóry. Umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Najlepiej użyć udek bez kości i skóry. Dopraw kurczaka solą i mielonym pieprzem.

2) Umieść go w głębokiej misce lub naczyniu do pieczenia i rozłóż na dnie.

3) Pokrój ziemniaki w długie cienkie paski i umieść je w misce. Dodać startą marchewkę i drobno posiekaną cebulę. Doprawić warzywa solą i pieprzem do smaku. Wszystko dobrze wymieszać.

4) Rozłóż warzywa na mięsie. Ser zetrzeć na tarce i ułożyć na wierzchu miski. Przykryj warstwę sera siatką majonezu.

5) Piec potrawę przez 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Życzymy smacznego!

Jeśli lubisz gotować i masz ochotę podzielić się swoimi przepisami z innymi, możesz wysłać je do naszej grupy Prima Kuchařka na Facebooku.

Wypróbuj również sekretny przepis na pyszne pieczone ziemniaki z boczkiem.

[castle_start_secret_clanek]

Kiedy wracasz do domu późno w nocy, jesteś głodny, ale ostatnią rzeczą, na którą masz ochotę, jest stanie godzinami przy kuchence, przydaje się przepis na szybką, łatwą i pyszną kolację. Wypróbuj te pyszne pieczone ziemniaki z boczkiem, które pokochają wszyscy. Gdy zobaczysz, jakie to proste, będziesz chciał przygotowywać ten przepis co tydzień.


Czego będziemy potrzebować:

  • 10 średnich ziemniaków
  • 450 g boczku
  • 2 czerwone cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • sól, pieprz, papryka czerwona mielona
  • pietruszka do posypania

[how_we_will_proceed]

1) Najpierw przygotować ziemniaki. Umieść ziemniaki w garnku i gotuj je przez około 25 minut do miękkości. Następnie obierz je i pokrój na mniejsze kawałki.

2) Pokrój boczek i usmaż go na patelni.

3) Oczyścić czerwoną cebulę, pokroić w półpierścienie i wrzucić na patelnię z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i smażyć razem przez chwilę. Na koniec dodać pokrojony w plasterki czosnek.

4) Ułożyć ziemniaki w naczyniu do zapiekania, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać zrumieniony boczek.

5) Wymieszać i piec w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 40 – 45 minut.

6) Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.

Życzymy smacznego!

VIDEO GUIDE:

Jeśli masz w domu wieprzowinę, wypróbuj ten świetny przepis na kanapki z wieprzowiną w jednej misce. jeżeli spodobał Ci się ten artykuł, nie zapomnij podzielić się nim ze znajomymi, którzy również go pokochają.

[lock_end]

Idź do oryginalnego materiału