Historia przepalanki jest ściśle związana z tradycją domowego wyrobu alkoholu w Rosji oraz na terenach byłego Imperium Rosyjskiego. Choć przepalanka nie może poszczycić się tak bogatą dokumentacją historyczną, jak wódka, jej korzenie sięgają kilku wieków wstecz. Była szczególnie popularna wśród ludności wiejskiej oraz niższych warstw […]
- Strona główna
- Kuchnia
- Przepalanka rosyjska
Powiązane
Piotr Warzywoda z wygraną. Dla takich chwil warto żyć
3 godzin temu
Paryskie grzyby i farsz z mielonego kurczaka
5 godzin temu
Nikozja: czerwone linie są, ale nikt ich nie przestrzega
5 godzin temu
Festyn rodzinny w Błędostowie
6 godzin temu
Polecane
Potężne wsparcie dla trzustki. Jedz nie żałuj sobie
13 godzin temu
Wymiata z jelit złogi siłą wodospadu. Zrób to rano
19 godzin temu