Pasja, która zaczęła się w dzieciństwie
– Jak zaczęła się Twoja przygoda z gotowaniem?
– Jako młody chłopak zawsze pchałem się do kuchni, kiedy rodzice albo babcia gotowali. Chciałem coś kroić, mieszać, pomagać. I tak mi to zostało – dziś nie wyobrażam sobie życia bez gotowania.
Miłość do kuchni włoskiej
– Skąd wzięła się Twoja pasja do kuchni włoskiej?
– Kuchnia włoska to jedna z najprostszych, ale jednocześnie najsmaczniejszych kuchni świata. Próbowałem włoskich dań w kilkunastu krajach i w końcu pomyślałem – dlaczego ja nie mogę ich tworzyć? I tak powstało Ristorante DiVino.
Kulinarne doświadczenie
– W jakich restauracjach pracowałeś wcześniej? Czy Ristorante DiVino to Twoja pierwsza restauracja?
– Byłem kucharzem w hotelach we Wrocławiu i Brzegu Dolnym. Po latach