Pomidorki koktajlowe nadziewane dipem ogórkowo-śmietanowym to idealna przekąska na imprezę! Ten orzeźwiający i lekki przysmak łączy w sobie słodycz pomidorków koktajlowych ze smacznym i kremowym dipem ogórkowo-śmietanowym. Przygotuj się na to, iż to połączenie będzie hitem na Twojej imprezie!
Soczyste szaszłyki wieprzowe z ziemniakami – tylko 2 podstawowe składniki + domowy sos czosnkowy
Pyszne wieńce z ciasta z kremem ananasowym i bitą śmietaną
[co_będzie_nam_potrzebne]
- 24 pomidorki koktajlowe
- około 85 g miękkiego serka śmietankowego
- 2 łyżki majonezu
- 1/4 szklanki drobno posiekanego obranego ogórka
- 1 łyżka drobno posiekanej zielonej cebuli
- 2 łyżeczki posiekanego świeżego koperku
1. odciąć cienki plaster z górnej części każdego pomidora.
2. Wydrążyć i wyrzucić miąższ.
3. Ułożyć pomidory spodem do góry na ręcznikach papierowych.
4. W małej misce wymieszać ser i majonez na gładką masę; dodać ogórka, cebulę i koperek.
5. Napełnić nadzieniem pomidory. Schłodzić przed podaniem.
Gotowe!