Doświadczenie budowane w miejscach wymagających odwagi i precyzji
Piotr zdobywał swoje kompetencje w najbardziej rozpoznawalnych i wymagających lokalizacjach gastronomicznych w Polsce.
W warszawskiej BENIHANA pełnił rolę General Managera, odpowiadając za operacyjne prowadzenie jedynej w Polsce widowiskowej restauracji teppanyaki. Praca z międzynarodowym zespołem oraz kontakt z gościem indywidualnym i biznesowym uświadomiły mu, iż gastronomia może być sztuką, a potrawa, ruch, światło i emocje mogą współistnieć na jednej scenie. Następnie w Mielżyński Wine Bar rozwijał standardy jakości obsługi, budował strukturę i aktywnie wspierał segment gastronomiczny w Poznaniu i Gdańsku. Doświadczenie w tych dwóch prestiżowych światach – widowiskowej gastronomii i konceptu premium sprawiło, iż Piotr patrzy na restaurację jako na żywy organizm, w którym wszystkie elementy muszą współgrać: kuchnia, obsługa, marketing, światło, zespół i goście.
Manuarte – miejsce, które inspiruje
Piotr często podkreśla, iż to właśnie charakter, wizja i profesjonalizm Agustina Egurroli przesądziły o jego decyzji dołączenia do Manuarte. Z dumą zaznacza, iż możliwość operacyjnego zarządzania przestrzenią stworzoną przez Egurrolę to dla niego zaszczyt i wyjątkowa odpowiedzialność.
„To jedyna restauracja w Polsce, w której realizowane są spektakularne Dinner & Show reżyserowane przez Agustina Egurrolę, a sam Agustin wymarzył sobie przestrzeń z latynoską duszą, muzyką i świetną kuchnią.”
Manuarte to nie tylko show czy lokal. To idealne położenie w sercu Manufaktury, niezwykła scenografia i wielowarstwowa osobowość miejsca oraz potencjał do tworzenia doświadczeń, które łączą gastronomię, sztukę i rozrywkę.
Wizja: otwartość, jakość i partnerstwo
Piotr widzi w Manuarte miejsce, które można rozwijać na wielu poziomach jednocześnie: operacyjnym, gastronomicznym, eventowym i relacyjnym. Marzy o restauracji, która tętni życiem od rana do wieczora: „Chcę, żeby do Manuarte wchodziło się na szybki lunch, codzienną kawę, kolację ze znajomymi, ale również po wyjątkowe doświadczenia w formie spektaklu taneczno-artystycznego”.
W swojej wizji stawia m.in. na kolorową kuchnię latynoską z tapasami jako sercem spotkań i weekendowych fiest, na konsekwentne podnoszenie jakości obsługi oraz budowanie gościnności opartej na relacji. Ważnym elementem jego działań jest budowanie relacji z biznesem: „Chcemy współpracować z łódzkimi firmami, instytucjami, partnerami. Manuarte jest miejscem, które łączy ludzi.”
W Manuarte właśnie rozwija się to, co już tu jest: energia, emocje, potencjał i wyjątkowość





![Nigdy tak nie ładuj telefonu. Większość osób popełnia ten błąd i skraca żywotność baterii [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2025/12/598784541_1155280953426104_1345791613500315703_n.jpg)









