Pieczona Pierś Z Kurczaka Na Kiszonej Kapuście: Przysmak, Który Można Przygotować W Kilka Minut.

latwyprzepis.com 7 miesięcy temu

Pieczona pierś z kurczaka na kiszonej kapuście to ulubiony przepis zabieganych gospodyń domowych. Całe przygotowanie zajmuje 10 minut, resztę zrobi piekarnik, a mięso i dodatek są gotowe w tym samym czasie. Tak, i to też jest pyszne.

Składniki:

  • 3 filety z piersi kurczaka (ok. 70 dkg)
  • 9 plasterków boczku
  • 5 dkg wędzonej wędzonki lub boczku
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2-3 liście laurowe
  • 10 ziaren całego czarnego pieprzu
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżki tłuszczu

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Możesz przygotowywać jedzenie, gdy piekarnik się nagrzewa.

Każdy filet z piersi kurczaka pokroić na 3 części. Dopraw solą i pieprzem. Uważaj z solą, bo boczek też jest słony.

Każdy kawałek owiń plasterkiem boczku. Posiekaj czosnek, nie musi być bardzo drobno, wystarczy grubo.

Natłuść dno blachy do pieczenia. Rozłóż na nim połowę kiszonej kapusty. jeżeli kapusta jest zbyt słona, najpierw przepłucz ją wodą.

Wędzone mięso lub boczek pokroić w kostkę. Kapustę posyp wędzonymi kawałkami, czosnkiem, czarnym pieprzem w całości i liśćmi laurowymi. Teraz przychodzi druga połowa kiszonej kapusty.

Kawałki piersi z kurczaka zawinięte w boczek ułóż na cieście z kiszonej kapusty. Przykryć folią aluminiową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez godzinę.

Mięso obrócić w połowie. Po godzinie sprawdź, czy piersi z kurczaka wystarczająco zmiękły. jeżeli tak, zdejmij folię.

Teraz piecz kolejne 15 minut, aby były chrupiące. Życzymy smacznego!

L’article Pieczona Pierś Z Kurczaka Na Kiszonej Kapuście: Przysmak, Który Można Przygotować W Kilka Minut. est apparu en premier sur Latwy Przepis.

Idź do oryginalnego materiału