W dniach 4-5 stycznia członkinie KGW w Lądku uczestniczyły w warsztatach cukierniczych, które poprowadziła Agata Kubacka cukierniczka – artystka. 16 godzin intensywnego szkolenia.
Prowadząca: skarbnica wiedzy oraz oaza spokoju i cierpliwości. Panie chłonne wiedzy i zdobywania nowych umiejętności. Taki duet to gotowa mieszanka wybuchowa. Sernik Oreo – petarda, to mało powiedziane; bezy pavlova z kremem lemon curd : bomba smaków; cake sickles-y i cake pops-y: ciasteczka idealne dla łasuchów Lizaki bezowe – najlepsze do nauki pracy z workiem cukierniczym monoporcje – deser wymagający, ale efekt smakowy i wizualny- petarda panna cotta – deser “na deser”, i TORT – wypiek wart zachodu, nie dość, iż fantastyczny w smaku.
W idealnych proporcjach ciasta do kremu i chrupkiego i kwaśnego nadzienia, to jeszcze przyozdobiony cudownym misiem z masy cukrowej w zamszowym ombre. A w międzyczasie mnóstwo praktycznych podpowiedzi na temat nowoczesnego cukiernictwa, stosowanych produktów, żywienia, komponowania słodkiego stołu. Panie dziękują Pani Agacie. Rozpocząć Nowy Rok tak to był strzał w dziesiątkę.