Miał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, iż czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo – łapcie. Szkoda, iż dopiero w wieku 35 lat wpadłam na pomysł dodania rukoli do tego typu pasty. Cudo.

Składniki:
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 
5 suszonych pomidorów z zalewy 
mała garść rukoli 
pół łyżeczki soku z cytryny 
2-3 łyżki jogurtu naturalnego 
1 łyżeczka majonezu  
sól 
pieprz   
Z tuńczyka odlewamy zalewę, wrzucamy go do miski. Dodajemy do niego pokrojone w drobną kostkę pomidory, poszatkowaną rukolę, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. 
Podobne przepisy:
Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem
Pasta z tuńczyka, jajek i fety
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem

![Bal Wszystkich Świętych u św. Józefa w Świdnicy [FOTO]](https://swidnica24.pl/wp-content/uploads/2025/11/bal-Wszystkich-Swietych-sw.-Jozef-Swidnica-3-listopada-2025-19.jpg)











