Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą

kardamonowy.pl 6 lat temu

Dziś rano nie miałam totalnie weny na śniadaniowanie. Miałam natomiast chęć na wykorzystanie resztek lodówkowych. I tak oto powstała przez zupełny przypadek przepysznościowa pasta do kanapek. Większość resztek się dobrze sprawdzi przy okazji takich past. Kombinujcie.



Składniki:
1 wędzona makrela
4 jajka ugotowane na twardo
mały pęczek natki pietruszki
mały pęczek koperku
pół opakowania sera feta
1 ząbek czosnku
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz

Z makreli pozbywamy się skóry i wszystkich ości, przebrane mięso wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę jajka, poszatkowane zioła, rozdrobniony ząbek czosnku, pokruszoną fetę i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy.

Podobne przepisy:
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą
Pasta z makreli i jajek
Pomidorowa pasta z makreli
Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami
Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego
Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem
Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem
Pasta z makreli i serka wiejskiego
Pasta jajeczna ze szprotkami
Pasta z wędzonego dorsza i białego sera

Idź do oryginalnego materiału