Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem

kardamonowy.pl 4 lat temu

Krótko i zwięźle, bo czasu brak. Pasta wyszła super. I od razu piszę, iż mięso miałam ze sprawdzonego źródła, z ogródkowej wędzarni (dziękuję <3). Problem jest tylko tego typu, iż ja do tej pasty użyłam skrzydełek, nie wiem jak wygląda sprawa z ich dostępnością w sklepach. Przyjmijmy więc, iż ćwiartka z kurczaka będzie w sam raz.



Składniki:
1 wędzona ćwiartka z kurczaka
5 jajek
pęczek grubego szczypiorku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, odstawiamy. Po ostygnięciu obieramy je, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Z mięsa pozbywamy się kości i skóry, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do jajek. Dodajemy do tego poszatkowany szczypiorek, majonez, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy.

Podobne przepisy:
Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą
Pasta z makreli i jajek
Pomidorowa pasta z makreli
Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami
Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego
Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem
Pasta jajeczna z chrzanem
Pasta jajeczna z ziołami
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
Pasta z makreli i serka wiejskiego

Idź do oryginalnego materiału