Głównym daniem, które wyróżnia Restaurant Kuchnia, jest kaczka, serwowana w całości nadziewana mięsem czy podawana z pomarańczami i jabłkami (trzeba dzień wcześniej zamówić). Można tez skosztować mięsa kaczki w pierogach. Właściciel zdradza, iż pomysł na serwowanie kaczki wziął się z osobistych upodobań — kaczka to ulubione danie ojca właścicielki, a w okolicy brakowało miejsc oferujących kaczkę w całości. Ostatnio w czasie kaliskiego festiwalu burgera dużym powodzeniem cieszył się burger z kaczki, z wypiekanymi tu świeżutkimi bułeczkami, który przez cały czas jest oferowany. Oprócz tego w menu znajdziemy również śledzia po żydowsku według przepisów prababci szefa kuchni, flaki zarówno wołowe jak i z boczniaków, zupę grzybową z trzech rodzajów grzybów, a także filety lub de volaille z kurczaka zagrodowego i oczywiście schabowy z kością w nowej odsłonie.Wrócili również do zapomnianych, ale używanych dawniej przypraw. Są także ryby przygotowywane według autor
Nowa Restauracja w Kaliszu: kuchnia staropolska w nowoczesnym wydaniu
Głównym daniem, które wyróżnia Restaurant Kuchnia, jest kaczka, serwowana w całości nadziewana mięsem czy podawana z pomarańczami i jabłkami (trzeba dzień wcześniej zamówić). Można tez skosztować mięsa kaczki w pierogach. Właściciel zdradza, iż pomysł na serwowanie kaczki wziął się z osobistych upodobań — kaczka to ulubione danie ojca właścicielki, a w okolicy brakowało miejsc oferujących kaczkę w całości. Ostatnio w czasie kaliskiego festiwalu burgera dużym powodzeniem cieszył się burger z kaczki, z wypiekanymi tu świeżutkimi bułeczkami, który przez cały czas jest oferowany. Oprócz tego w menu znajdziemy również śledzia po żydowsku według przepisów prababci szefa kuchni, flaki zarówno wołowe jak i z boczniaków, zupę grzybową z trzech rodzajów grzybów, a także filety lub de volaille z kurczaka zagrodowego i oczywiście schabowy z kością w nowej odsłonie.Wrócili również do zapomnianych, ale używanych dawniej przypraw. Są także ryby przygotowywane według autor