Mówi się, iż śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dobrze zrobione może dodać energii i pozytywnie nastroić do dalszego działania. Wiele osób wybiera na śniadanie pieczywo z dodatkami, inne wolą coś na ciepło. Dla obu grup Bułka i Kromka, sklep przy ul. Racławickiej 6 z wypiekami Piekarni Adampol, ma wyjątkową ofertę śniadaniową, którą można zamawiać przez cały dzień. O nowej śniadaniowej koncepcji opowiedział nam szef kuchni Patryk Kułaga.
– Sklep marki Bułka i Kromka przy ul. Racławickiej 6 proponuje klientom coś nowego. Wprowadziliście śniadania, które można zjeść na miejscu oraz zabrać ze sobą na wynos.
– Zdecydowaliśmy się na to, ponieważ zauważyliśmy zapotrzebowanie na pełnowartościowe posiłki na dobry początek dnia. Myślimy, iż mieszkańcy Świdnika docenią nasz pomysł i ucieszą się, iż na mapie miasta znalazło się miejsce z taką ofertą. Jesteśmy pierwszym lokalem w Świdniku z ofertą śniadaniową dostępną przez cały dzień. Nasi goście mogą przyjść, zamówić śniadanie i zjeść je na miejscu, zamiast robić to w biegu czy w domu. Dania są przygotowywane na miejscu, tak jak nasze gofry i naleśniki również dostępne w Bułce i Kromce przy ul. Racławickiej 6. Opieramy się na produktach sezonowych, dlatego nasze menu będzie zmieniało się w zależności od pory roku.
– Co znajduje się w Waszej nowej ofercie?
– Mamy wiele klasycznych, jak i nowoczesnych propozycji na słodko i wytrawnie. Osobom lubiącym klasyczne smaki polecamy naleśniki z białym serem i kwaśną śmietaną, które będą dla nich miłym powrotem do smaków z dzieciństwa. Są też, na przykład naleśniki z prażonymi jabłkami z cynamonem i kruszonką z otrębów. Z kolei nasze wytrawne dania to propozycja dla tych gości, którzy szukają czegoś bardziej sycącego. Zachęcamy, by spróbować naleśników italiano, latino, serowo-szpinakowych, z pieczarką i szynką albo japanese pałeczkami.
– Jak sądzicie, która z przygotowanych przez Was propozycji będzie absolutnym hitem?
– Myślę, iż będziemy mieć ich mnóstwo, bo wszystkie dania są fajnie skomponowane. Bardzo interesujący będzie na pewno gofr śniadaniowy z bekonem, serem gouda, dżemem pomidorowym, n’duja majo oraz innymi dodatkami. Super opcją dla wegetarian, ale nie tylko będzie natomiast tost z awokado, robiony z chleba na zakwasie. Nie może też zabraknąć bajgla, który będziemy serwować z pastą jajeczną i bekonem czy placka drożdżowego z szarpaną wieprzowiną.
– Nie są to więc śniadania, które zwykle przygotowujemy w domu, a raczej bardziej wyszukane propozycje.
– Dzięki temu nasi goście zyskają okazję, by spróbować czegoś innego. W menu znajdziecie klasyczne, jak i te bardziej egzotyczne propozycje. Gwarantuję, iż nasze będą równie smaczne.
– Śniadania kojarzą się raczej z porankiem. Wy planujecie podawać je przez cały dzień.
– Chcemy, żeby goście do nas wracali nie tylko w porze śniadaniowej, ale przez cały dzień, dlatego oferta będzie dostępna przez cały czas otwarcia lokalu. Chcemy, by była to alternatywa dla klasycznego lanchu czy branchu.
– W swoich daniach opieracie się na regionalnych, sprawdzonych producentach.
– Podstawą jest oczywiście nasze świeże pieczywo najwyższej jakości oraz ciasto do gofrów i naleśników, które sami przygotowujemy. jeżeli chodzi o produkty, których nie wytwarzamy, jak na przykład twarogi, stawiamy na lokalnych producentów z naszego województwa. Szukamy dobrej jakości produktów, adekwatnie do tego, co serwujemy.
– Do śniadania miło jest napić się dobrej kawy albo herbaty. Czy je także dostaniemy w Bułce i Kromce?
– Tak, zapraszamy na pyszną kawę i herbatę. Wprowadzimy też czekoladę sezonową, na przykład o smaku piernika. Wieczorem z kolei zapraszamy na coś do przekąszenia przy grzańcu, piwie, a niedługo być może i drinkach. Chcemy by było to miejsce, w którym każdy będzie lubił spędzać czas i będzie się dobrze czuł.
– Poza nowym menu, ciekawą propozycją są warsztaty dla najmłodszych, które również organizujecie w lokalu przy ul. Racławickiej 6.
– Osoby obserwujące nas w mediach społecznościowych na pewno widziały już zdjęcia z organizowanych u nas warsztatów, podczas których dzieci mogły same udekorować gofry, a potem ze smakiem je zjeść. Jesteśmy jak najbardziej otwarci na zajęcia dla grup zorganizowanych, ale zapraszamy też rodziców z dziećmi. Na pewno uda nam się umówić na zajęcia.
/ ARTYKUŁ SPONSOROWANY /