

Nikt nie lubi sytuacji, gdy chce zjeść kanapkę z masłem i zdaje sobie sprawę, iż nie zostało ono wcześniej wyjęte z lodówki. Istnieje wiele sposobów na to, aby przyspieszyć zmianę konsystencji masła, ale tego z pewnością nie znałaś. Wypróbuj, bo jest naprawdę genialny!
Co zrobić, aby twarde masło nadawało się do szybkiego użycia?
Do wykonania tego sposobu będzie Ci potrzebny jedynie wrzątek, szklanka i dowolne naczynie, np. mały talerzyk lub miseczka oraz, co najważniejsze, kawałek twardego masła — najlepiej podłużny.

Wodę zagotuj i napełnij szklankę wrzątkiem, a następnie pozostaw na chwilę. W międzyczasie na talerzyku połóż kawałek twardego masła, pamiętając o tym, aby nie zajmowało ono więcej miejsca, niż wynosi szerokość szklanki. Po tym czasie wylej wodę i nakryj przygotowane masło szklanką. Wystarczy tylko chwila, a przykryte gorącą szklanką masło, stanie się miękkie i gotowe do spożycia.