Austriacy rozkoszują się misternie i cienko wywałkowanymi struclami, Francuzi do perfekcji opanowali wypiekanie delikatnych makaroników, Polacy chwalą się sernikami i szarlotkami, a Amerykanie przygotowują swoje „placki” (pies) w głębokiej foremce. Nie ma chyba w naszym domu nic bardziej jesiennego niż właśnie amerykańskie pumpkin pie. Koniecznie z przyprawą dyniową – zapachem jesieni.
- Strona główna
- Kuchnia
- Masz babo placek. Dyniowy
Powiązane
Biała kuchnia odchodzi. Te kolory wnętrz robią teraz furorę
1 godzina temu
Japończycy jedzą na potęgę. To skarb dla tarczycy
2 godzin temu
Polecane
Zakupy spoza UE? Uważaj na cło, VAT i dodatkowe opłaty
18 godzin temu
Tabletki do kontroli. GIS bierze się za rynek suplementów
18 godzin temu
Kwartalnik nr 2/2025 (69)
19 godzin temu
Kawa z imbirem: sposób na zdrowie
22 godzin temu