Zobacz, ile „U Fukiera” kosztuje połówka jajka i 200 gramów majonezu, a zaniemówisz. Wielkanocna oferta może przypasować tylko totalnym bogaczom. Magda Gessler zaszalała z cenami.
Wyroby garmażeryjne Magdy Gessler nigdy nie należały do tanich, ale to, co się z nimi dzieje od momentu pojawienia się w Polsce inflacji, przekracza ludzki rozum. Czy to jeszcze podążanie za wzrostem cen produktów, czy już zwykłe wykorzystywanie sytuacji? I czy połówka faszerowanego jajka za 7 złotych to ciągle odzwierciedlenie najlepszej jakości, czy dodatkowa marża za… nazwisko?
A nas szokował majonez za 16 złotych…
wielkanocna oferta Magdy Gessler – Pyszności; foto: Canva
O tym, iż cena majonezu choćby w najtańszych dyskontach wbija w fotel, pisaliśmy niedawno tutaj. Sprawa rozniosła się zresztą na całą Polskę i to do takiego stopnia, że Winiary wydało specjalne oświadczenie, które przerzucało odpowiedzialność za cenę końcową ich wyrobu na Biedronkę. Dzisiaj, widząc cenę majonezu od Magdy Gessler, Winiary może uchodzić wręcz za filantropa.
Magda Gessler zaszalała z cenami
Niewielki, dwustugramowy słoiczek majonezu „według babci” sprzedawany w delikatesach Magdy Gessler kosztuje aż 23 złote. Pokreślmy to jeszcze raz: jeszcze kilka dni temu cały polski internet żył skandaliczną ceną 16 złotych za 800 gramów majonezu dekoracyjnego Winiary. Chcąc kupić taką samą ilość majonezu od Magdy Gessler, trzeba by za niego zapłacić… 92 złote. To jak? Prawie stówka za majonez robi wrażenie? Spójrz jeszcze na cenę jajek. Magda Gessler i tutaj swoją ofertę kieruje raczej do bardziej zamożnych klientów.
Jedno jajko dla całej rodziny?
Faszerowane jajka to klasyka wśród potraw wielkanocnych. Problem w tym, iż ich spożywanie nigdy nie łączyło się z bankructwem. Tym natomiast może skończyć się zamówienie tych przysmaków w delikatesach Magdy Gessler.
Połówka jajka faszerowanego pieczarkami i koperkiem to „U Fukiera” koszt 7 złotych. Sprzedawane są w zestawie 5 sztuk (czy może: po dwa i pół jajka) za 35 złotych. Jeszcze więcej trzeba wydać za jaja nadziewane wiejską szynką. Za taki rarytas Magda Gessler liczy sobie 38 złotych za 5 „połówek”.
wielkanocna oferta Magdy Gessler – Pyszności; foto: Facebook: Delikatesy U Fukiera Magda Gessler
Cóż, zawsze można wyjść z założenia, iż świątecznym gościom wystarczy sam żurek. Jego też można zamówić „U Fukiera”. Koszt? Bagatela. 75 złotych za 900 ml. Czujesz się zachęcony?
Oferta wielkanocna Magdy Gessler jest kusząca, ale gdybyś wolał trochę zaoszczędzić, to w tym filmiku z naszego kanału na YouTube znajdziesz doskonały przepis na żurek na zakwasie.