To danie, które lubię zamawiać w indyjskiej restauracji. Przyznaję, iż zdjęcie jakie widzicie to moje pierwsze podejście do tematu :) Specjalnie do niego zamówiłam indyjską słodką paprykę Kashmiri, która daje mocno intensywny czerwony kolor. Nie jest ona jednak konieczna, można użyć "zwykłej" papryki słodkiej. Razem z łososiem podaje się zielony sos, z kolendry lub z mięty, z dodatkiem jogurtu. Jogurt idzie też do marynaty do łososia.
- Strona główna
- Kuchnia
- Łosoś tikka masala
Powiązane
MiLanGo Dubai Chocolate – Kaufland rzuca wyzwanie Żabce!
6 godzin temu
Otwórz drzwi do swojego biznesowego sukcesu!
6 godzin temu
Z czego najlepiej zrobić grilla?
6 godzin temu
Polecane
Turcja: Kilkanaście ofiar śmiertelnych zatrucia alkoholem
17 godzin temu
Masowe zatrucia alkoholem. 19 ofiar w kilka dni
17 godzin temu
11 osób zmarło po spożyciu podrobionego alkoholu
17 godzin temu