To danie, które lubię zamawiać w indyjskiej restauracji. Przyznaję, iż zdjęcie jakie widzicie to moje pierwsze podejście do tematu :) Specjalnie do niego zamówiłam indyjską słodką paprykę Kashmiri, która daje mocno intensywny czerwony kolor. Nie jest ona jednak konieczna, można użyć "zwykłej" papryki słodkiej. Razem z łososiem podaje się zielony sos, z kolendry lub z mięty, z dodatkiem jogurtu. Jogurt idzie też do marynaty do łososia.
- Strona główna
- Kuchnia
- Łosoś tikka masala
Powiązane
Lista najbardziej toksycznych owoców i warzyw na świecie
2 godzin temu
Polecane
Opieka koordynowana: wyzwania dla rozwoju w Polsce
13 godzin temu
Przyprawy dla cukrzyków – najlepsze i najgorsze
13 godzin temu
Muchomory z materiałów naturalnych
14 godzin temu
GIS ostrzega: wykryto salmonellę w popularnym żółtym serze
16 godzin temu