Kuchenne rewolucje odwiedzają zarówno wielkie miasta - Kraków, Wrocław, Warszawę jak i niewielkie mieściny, gdzie restauratorzy skupić się muszą na dotarciu do lokalnych społeczności. W najnowszym odcinku Magda Gessler wybierze się do Podkowy Leśnej. Restauratorka wesprze Suliko knajpę o charakterze gruzińskim. Czy serwowana tu kuchnia się zmieni? Czy gotuje się tu smacznie? Po rewolucjach knajpa nosić będzie nazwę Koconi. Domyślacie się, jaki może być jej charakter? Czy będzie smacznie? Czy restauracja przetrwała? Sprawdźmy!
fot. x-news / mat. prasowe TVN
Magda Gessler odwiedziła tym razem Podkowę Leśną, gdzie swoją restaurację prowadziła będzie Marta. Największym problemem knajpy były pieniądze... a raczej ich brak. Co jeszcze się wydarzyło? Jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler?
Do Podkowy Leśnej z Warszawy nie jest daleko. Nie ma więc powodu, by miłośnicy dobrej kuchni nie wybrali się tu w weekend lub po prostu po pracy. Ale by tak się stało, muszą mieć... co jeść! Musi skusić ich niezwykłe menu, wyjątkowa oprawa potraw, nietuzinkowy charakter kuchni. Warto się starać o ich uwagę bo Podkowa Leśna to miejscowość niewielka, bardzo spokojna, a więc i klientów nie będzie tu zbyt wielu. Ale może da się zaspokoić również ich gusta?
Marta spróbowała. W pałacyku o charakterze wybitnie zabytkowym, gdzie mieściło się centrum kultury w Podkowie Leśnej, postanowiła otworzyć swoją knajpę. Suliko to po gruzińsku duszyczka i jak łatwo się domyślić takie właśnie dania tu serwowano. Początkowo wspólnie z Martą lokal prowadził jej mąż. Do czasu, gdy oboje postanowili, iż najlepiej będzie żyć dalej... bez siebie. w tej chwili rozwodzą się, a Marta zajmuje się tym miejscem samodzielnie.