Kuchenne Rewolucje. Ciao ciao Antonio - menu, ceny, gdzie jest?

granice.pl 1 tydzień temu

W nowym odcinku 29 sezonu programu Kuchenne rewolucje Magda Gessler wybrała się do pizzerii Antonio w Łodzi, która po rewolucjach zmieniła nazwę na Ciao Ciao Antonio Pizza. Czy warto się tam wybrać? Jak smakuje pizza po rewolucjach? Sprawdźmy!

fot. x-news / mat. prasowe TVN

Magda Gessler bardzo lubi wprowadzać w odwiedzanych przez siebie restauracjach ogromne zmiany. Bywa, iż restauracja z sushi po zmianach zaczyna serwować kuchnię polską, a pozbawiony charakteru bar zaprasza gości na myśliwskie specjały. Wszystko zależy od charakteru miejsca, dzielnicy, potencjalnych klientów. W Łodzi jednak miała miejsce zupełnie inna sytuacja. Tu charakter knajpy został... zachowany, a dania przez nią serwowane odpowiednio podrasowane. Sprawdźmy, co wydarzyło się z pizzerii Antonio.

Magda Gessler zaprasza widzów do Łodzi. To naprawdę duże miasto, dające szansę na spore grono klientów. Ponad pół miliona potencjalnych gości - żadna knajpa nie pogardziłaby takim potencjałem.

Nie wykorzystuje go Beata, która prowadzi pizzerię Antonio. Niestety, tutejszy kucharz wcale Włochem nie jest. A i pizze, które serwuje się w restauracji, przypominają raczej te, których gości zasmakować mogli w latach 90tych XX wieku. Rzecz w tym, iż świat dziś jest zupełnie inny niż wówczas. Gusty kulinarne Polaków również nie takie same i nie pozwolą sobie oni, by ktoś wmówił im, iż pizza z szynką i ananasem to wyjątkowy rarytas.

Idź do oryginalnego materiału