Kryminał na talerzu w TVP2

radiowroclaw.pl 1 tydzień temu
Kulinarno-kryminalny magazyn o dolnośląskich produktach regionalnych zadebiutuje w niedzielę na antenie Telewizji Polskiej.

Orson Hejnowicz, kucharz, wyrusza w nasz region odkrywać nowe smaki, a towarzyszyć mu będzie narrator w postaci Marka Krajewskiego, który wszystko okrasi lokalnymi historiami. Pisarz wyjaśnia, iż obaj pasują do siebie jak ogień i woda: [audioplayer id="368293" src="/img/articles/144724/Kryminal-na-talerzu-w-TVP2-1-66fe7b38778fb-0s1.mp3"/] "Młody człowiek o niezwykłej wyobraźni, o rozbuchanej osobowości i tutaj starszy Pan, trochę nudny, pedant. Jak to pogodzić ? Jak to połączyć i co z tym robić. Jak coś na tym wygrać, takie pojawiło się pytanie" Producent programu Marcin Kurek mówił, iż praca z tym duetem była znakomitą zabawą: [audioplayer id="368294" src="/img/articles/144724/Kryminal-na-talerzu-w-TVP2-2-66fe7b38da461-0s2.mp3"/] "Jak zaczęliśmy tak już na koniec szukać pomysłu jakie hasło powinno być. Nagle mistrz Marek Krajewski jedząc tatara, którego przyrządzał Orson w specyficzny dość sposób mówi słuchajcie - Dolny Śląsk Górna Półka, to tyle" Pierwszy odcinek magazynu "Górna półka smaku" zostanie wyemitowany w najbliższą niedzielę o godzinie 17:15 na antenie TVP 2.
Idź do oryginalnego materiału