Potrawa zrobiona głównie z myślą o wiadomo kim. Dodatkowo do tego kima doszła jeszcze jedna osoba, która zwaliła nam się na głowę parę dni temu, a iż jest mięsożerna, to ten… Wyszło spoko.
Składniki:
8 małych cienkich kiełbas
2 duże cebule
2 łyżeczki musztardy francuskiej
duża szczypta suszonego rozmarynu
1 liść laurowy
sól
pieprz
olej rzepakowy
Cebule kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy do nich liść laurowy i smażymy na małym ogniu około 10 minut. Ściągamy je z patelni. Na tej samej patelni smażymy do zrumienienia kiełbaski, pokrojone w mniejsze kawałki. Do kiełbas dodajemy rozmaryn, cebulę, musztardę, sól i pieprz, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy 2 minuty.
Podobne przepisy:
Kiełbasa smażona z cebulą w sosie pomidorowym
Kiełbasa pieczona w sosie pomidorowym
Pieczone leczo
Leczo z chorizo
Leczo z papryką i kiełbasą
Leczo z habanero
Biała kiełbasa smażona z cebulą i papryką