Kasia Cichopek pochwaliła się, co je na kolację. Na ten widok cieknie ślinka

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Kanapki Kasi Cichopek - Pyszności; foto: Canva


Jeśli jesteś ciekawy, jak prezentują się niezwykle oryginalne kanapki Kasi Cichopek, którymi pochwaliła się w sieci, koniecznie zajrzyj do tego artykułu. Być może zachęci cię on do przygotowania tych pyszności już tego wieczoru. My spróbowaliśmy i nie żałujemy!

Od kiedy Katarzyna Cichopek ujawniła, iż jest w związku z Maciejem Kurzajewskim, praktycznie nie schodzi z ust wszystkich Polek i Polaków zainteresowanych show-biznesem. Jednak ponieważ jesteśmy absolutnymi admiratorami kulinariów i wszystkiego, co z nimi związane, równie mocno, co przygody miłosne gwiazdy, zainteresowały nas… jej popisowe kanapki.

Kanapki Kasi Cichopek – Pyszności; foto: Instagram: Katarzyna Cichopek

Musimy przyznać, iż tak wystrzałowej przekąski na leniwy wieczór przy dobrym filmie i lampce…soku już dawno nie widzieliśmy. Kanapki Kasi Cichopek wręcz tryskają zdrowiem, a ilość wykorzystanych do nich składników sprawia, iż wyliczenie wszystkich obecnych tam witamin i minerałów zajęłoby nam przynajmniej połowę tego artykułu. Dlatego musisz nam po prostu uwierzyć na słowo — są zdrowe. I to bardzo.

Zainteresowała cię ta propozycja jedzeniowa celebrytki? Oto przepis.

Kanapki Kasi Cichopek – przepis

Składniki:

  • po jednej papryce zielone, czerwone i żółtej
  • pół bakłażana
  • 1 cebula
  • pół cukinii
  • garść pieczarek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • hummus
  • kawałek sera w kostce
  • ocet balsamiczny
  • pieczywo, np. bagietka

Sposób przygotowania:

Warzywa umyj, osusz i pokrój na małe kawałki. To samo zrób z pieczarkami. Pamiętaj, iż tych grzybów nie trzeba obierać, chyba iż jesz je na surowo. Teraz wszystkie składniki ułóż na blasze, skropl je oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj.

Kanapki Kasi Cichopek – Pyszności; foto: Canva

Piekarnik nagrzej do 180 stopni i piecz do momentu, w którym warzywa staną się miękkie. Nie powinno zająć to więcej niż 40-45 minut.

W międzyczasie pokrojoną w kromki bagietkę posmaruj oliwą i podsmaż ją na suchej patelni. Tak przygotowane grzanki posmaruj hummusem. Na wierzchu ułóż trochę upieczonych warzyw i skropl je octem balsamicznym. Jeszcze tylko odrobina startego sera na wierzch i gotowe. Prawda, iż wyglądają cudnie? Smacznego!

Grzanki Kasi Cichopek smakują obłędnie, ale te zapiekanki też są świetne. Zobacz przepis w tym filmiku z naszego kanału na YouTube.

Idź do oryginalnego materiału