Jeden z kilku w Polsce. Hydrosommelier to ekspert w laniu i smakowaniu wody

styl.interia.pl 2 godzin temu
Zdjęcie: Kim jest hydrosommelier? Michał Kostrzewa pracuje w tym zawodzie od pięciu lat i zdradza jego tajniki


Źródło życia, nawadniacz, ogromna część składowa nas samych, a teraz także wysublimowany dodatek podkreślający smak wykwintnych dań - woda staje się czymś więcej niż najbardziej dostępnym napojem pierwszego wyboru. Na świecie docenia się jej pochodzenie, z uwagą przygląda się sposobie, w jaki odbija światło, specjaliści pochylają się nad jej nutami smakowymi. W Polsce dopiero poznajemy ją jako coś wyjątkowego. Raczkująca w naszym kraju profesja hydrosommeliera wciąż nie jest dostatecznie nagłośniona, a może odmienić nasze podejście do wody. Jeden z kilku profesjonalnych polskich watersommelierów Michał Kostrzewa w rozmowie z Interią zdradził tajniki tego zaskakującego zawodu.
Idź do oryginalnego materiału