Jaglo na Zaodrzu w Opolu będzie w pasażu budynku dawnego SDH. W przeszłości działał tam Carrefour, w tej chwili jest market Emma. Nowa lokalizacja cukierni wynika z chęci rozwoju.
Nowa cukiernia już w kwietniu
Cukiernia Jaglo główną siedzibę ma w Źlinicach. To tam działa od 2006 roku i tam też mieści się jej zakład produkcyjny. Jej pierwszy punkt poza Źlinicami powstał w 2018 roku w Czarnowąsach. W centrum Opola Jaglo funkcjonuje od 2021 roku, od czasu adaptacji dawnego budynku poczty przy skrzyżowaniu ul. Ozimskiej z Katowicką.
Trwa rozwój sieci, związany m.in. z przyznaną z w grudniu decyzją o wsparciu WSSE. Już wtedy były przymiarki do otwarcia kolejnego lokalu na terenie stolicy regionu.
Lokal Jaglo na Zaodrzu w Opolu będzie nieco większy od tego w centrum miasta. To powierzchnia 180 m kw. W cukierni znajdzie się ok. 50 miejsc siedzących oraz ogródek letni.
– Otwarcie już 9 kwietnia. W tym dniu zapraszamy na degustację naszych wyrobów cukierniczych. Wiemy, iż wiele osób już wyczekuje otwarcia w nowym punkcie – mówi Marta Ciupek-Tokarek, dyrektor zarządzająca marką Jaglo.
– Początkowo byliśmy znani z tradycyjnych śląskich wypieków, m.in. kołacza. Jednak od dwóch, trzech lat rozwijamy cukiernię w nowoczesnym kierunku. Idziemy za trendami – dodaje.
Jaglo na Zaodrzu w Opolu. Jakie nowości?
– Podobnie, jak na Ozimskiej, w nowym miejscu przedstawimy ofertę śniadaniową. Poszerzymy także ofertę o własne wyroby na wynos sprzedawane w słoiczkach. Będą to m.in. masła orzechowe, produkty wegańskie i przetwory, jak kiszonki – zapowiada.
W nowej miejscówce pojawią się także kanapki na wynos, koktajle owocowo-warzywne w butelkach.
Kolorystyka Jaglo na Zaodrzu w Opolu będzie zbliżona do wszystkich lokali tej marki.
– Mimo to wyróżni się nowocześniejszym stylem. choćby nieco loftowym. Połączyliśmy kolory czarnego i szarości z drewnem – zdradza Marta Ciupek-Tokarek.
***
Odważne komentarze, unikalna publicystyka, pasjonujące reportaże i rozmowy – czytaj w najnowszym numerze tygodnika „O!Polska”. Do kupienia w punktach sprzedaży prasy w regionie oraz w formie e-wydania.