Hiszpański ptak – soczyste mięso i bogate w smaku nadzienie

fajnainspiracja.pl 3 dni temu

Hiszpański ptak, tradycyjne danie kuchni czeskiej, jest synonimem soczystego mięsa i bogatego w smaku nadzienia. Mięso jest następnie panierowane, powoli duszone w sosie i podawane z ulubionym dodatkiem, tworząc idealną harmonię smaków. Spanish Bird to idealny wybór na niedzielny obiad lub na specjalne okazje, gdy chcesz poczęstować rodzinę lub przyjaciół czymś tradycyjnym, ale zawsze pysznym. Jego bogaty smak i soczystość sprawiają, iż jest to ulubione danie od pokoleń.

Pyszne wieńce z ciasta z kremem ananasowym i bitą śmietaną

Pyszny łosoś w oliwie z oliwek, maśle i miodzie z pomidorami i fasolką szparagową

Czego będziemy potrzebować:
  • Karkówka lub udziec wieprzowy w plastrach
  • Musztarda Dijon
  • Plastry boczku
  • Pikle
  • Suszone pomidory
  • Cebula
  • Twardy ser
  • Gładka mąka
  • Grzyby

[how_we_will_proceed]

1) Ułożyć plastry mięsa obok siebie i przykryć folią spożywczą. Postukaj w nie z obu stron.

2. Posolić i popieprzyć mięso, a następnie natrzeć musztardą Dijon.

3. Pokroić twardy ser i ogórek w paski, a cebulę w półpierścienie.

4. Na każdym plastrze mięsa ułożyć plaster boczku, kawałek sera, suszonego pomidora, kawałek cebuli i ogórka.

5. Zwinąć plastry i spiąć je szpikulcem.

6. Obtoczyć każdy kawałek w mące.

7. Usmaż roladki na patelni, a następnie przenieś je do garnka.

8. Zalej wodą, dodaj grzyby i rozmaryn.

9. Dusić do miękkości przez około 30-40 minut.

Gotowe! Smacznego! 🙂

PRZEPIS NA WIDEO:

Idź do oryginalnego materiału