Grillowany łosoś z warzywami

tygodnikprogram.com 2 dni temu

Składniki:

  • 2 filety z łososia,
  • 1 cukinia pokrojona w plasterki,
  • 1 papryka pokrojona w paski,
  • 1 cebula pokrojona w krążki,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie do smaku

Wykonanie:

  • Rozgrzej grill do średniej temperatury.
  • Skrop łososia i warzywa oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • Grilluj łososia przez około 4-5 minut z każdej strony, aż będzie dobrze przypieczony.
  • Grilluj warzywa przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będą miękkie i lekko przypieczone.
  • Podawaj łososia z grillowanymi warzywami.
Idź do oryginalnego materiału