Ciekawy ale zarazem mało skomplikowany sposób na przygotowanie i podanie ugotowanej dużej fasoli. Wegetariańskie danie inspirowane greckim "Gigantes Plaki", czyli fasola zapiekana w sosie pomidorowym z marchewką, cebulą i czosnkiem. Doprawiona oregano, papryką i cynamonem. Niektórzy dodają oprócz marchewki również pokrojonego selera naciowego lub paprykę i papryczkę chili. prawdopodobnie każda gospodyni ma też swój indywidualny sposób na tę zapiekankę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Grecka zapiekanka z fasoli
Powiązane
Co najbardziej lubisz w świętach?
8 godzin temu
"Poważny kryzys" w branży. Tysiące wakatów
9 godzin temu
We Włoszech brakuje piekarzy pizzy. 20 tys. wakatów
9 godzin temu
Czy można sprzedawać jedzenie na ulicy?
9 godzin temu
Polecane
Zatrucie czadem w piekarni. Są poszkodowani
8 godzin temu
Pilotaż stopy cukrzycowej przedłużony o rok
14 godzin temu