Spożycie produktu przez osoby z nietolerancją glutenu lub alergią na pszenicę może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) poinformował Głównego Inspektora Sanitarnego o stwierdzeniu obecności glutenu (>20 mg/kg) w określonej partii cukru kokosowego z Indonezji. Podmiot VINET Łukasz Moskwa przepakował kwestionowany cukier kokosowy i wprowadził do obrotu na terenie Polski. Spożycie produktu przez osoby z nietolerancją glutenu lub alergią na pszenicę może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: EKOLOGICZNY CUKIER KOKOSOWY 250 G Numer partii: LT251059 Data minimalnej trwałości: 10.10.2027 Kod kreskowy: 5903111231576 Producent: Vinet Łukasz Moskwa, ul. Szymanowskiego 5, 05-092 Łomianki Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania kwestionowanego produktu przez odbiorców w Polsce, którzy realizują procedurę wycofania produktu
GIS: Wycofanie cukru kokosowego ze względu na obecność glutenu
zambrow.org 3 dni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- GIS: Wycofanie cukru kokosowego ze względu na obecność glutenu
Powiązane
Piknik rodzinny dla Filipka Grabowskiego z Marszowic
4 godzin temu
Polecane
Groźniejsza niż cholesterol. Warto zbadać ją raz w życiu
13 godzin temu
Masz w kuchni taki makaron? Lepiej go wyrzuć
1 dzień temu