Sajgonki, chaczapuri, sushi czy lody tajskie – te i inne potrawy możecie skosztować w hali CRS w Zielonej Górze. Na miejscu odbywa się Festiwal Azjatycki, podczas którego swoje wyroby prezentują kucharze z różnych części Azji.
Przy stołach nie brakuje produktów m.in. z Gruzji i Japonii. Równolegle w sali odbywa się również Festiwal Słodyczy oraz Trunków Rzemieślniczych.
Uczestnicy wydarzenia podkreślają, iż jest to okazja do skosztowania dań, których na co dzień nie przyrządza się w domach:
– Zainteresowanie festiwalem nas zaskoczyło. Zielonogórzanie są ciekawi, jak smakują dania azjatyckie – przyznaje Filip Zawadzki, sprzedawca chińskich pierogów na parze:
Natalia Marczak, sprzedawca soi, zaznacza, iż mieszkańcy chcą poznawać i testować nowe produkty:
Festiwal można odwiedzać do godziny 18.00. Wstęp wolny.















