Niektórzy zimę uwielbiają, inni jej nie znoszą. Jedno jest pewne – każdy z nas lubi w tym sezonie porządnie zjeść. Musi być rozgrzewająco i do syta. Nic dziwnego, ponieważ niska temperatura daje się we znaki. Prosta, ale pełna głębokiego smaku zupa cebulowa to idealna pozycja na obiad albo podwieczorek. Można serwować ją jako zwykły posiłek albo podać w wersji wykwintnej, kiedy goście wpadają z wizytą. Jak wspomniałam, jest to klasyk kuchni francuskiej, a ta z kolei uważana jest za jedną z najlepszych na świecie. Najważniejszą zasadą obowiązującą we Francji jest wysoka jakość produktów i ich świeżość, w związku z czym popularne jest robienie zakupów na targach albo w małych sklepach. Ja także zachęcam do odwiedzania naszych lokalnych warzywniaków.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Zupa cebulowa z grzankami
Powiązane
W Rodzinie Kłopoty, w Domu Smutki
1 godzina temu
Sekret najlepszej zupy rybnej. Smakuje jak nad Bałtykiem
1 godzina temu
Teściowa postanowiła, iż wie lepiej
1 godzina temu
Polecane
Amerykanie schudli tak bardzo, iż aż Dania ma kłopoty
2 godzin temu
Ścieżka pacjenta z cukrzycowym obrzękiem plamki
3 godzin temu
Go Herbs stawia na franczyzę
12 godzin temu