Kalafior jest warzywem, które ma szerokie zastosowanie w kuchniach na całym świecie. Charakteryzuje się białym, kulistym kwiatostanem, który jest bogaty w witaminy, minerały i błonnik. To czyni go cennym składnikiem diet odżywczych. Co istotne, kalafior ma stosunkowo neutralny smak, więc można go wykorzystywać do różnego rodzaju potraw. Może być gotowany, pieczony w piekarniku, smażony, duszony, a choćby jedzony na surowo. Opcji jest bez liku!
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Sałatki z kalafiorem
Powiązane
Dzisiaj lato żegnają Cimanie.
2 godzin temu
Śledź to przy nim pikuś. Na jednym się nie skończy
2 godzin temu
Polecane
Czy małe dzieci powinny przyjmować leki na otyłość?
12 godzin temu
Nowości w diabetologii | Relacja z EASD 2024
1 dzień temu
Insulina czy insuliny?
1 dzień temu