Wielkanoc to czas, gdy na stole pojawiają się nie tylko jajka i sałatki, ale także różnorodne wędliny i pasztety. Choć w sklepach możemy znaleźć gotowe wyroby, to nic nie zastąpi smaku domowego pasztetu. Mrożone grzyby to doskonała alternatywa w porze, gdy świeże grzyby leśne są niedostępne. Choć nieco łagodniejsze w smaku, doskonale sprawdzają się w pasztecie, wprowadzając subtelny leśny aromat. Ponadto mają tę zaletę, iż są łatwe do przechowywania.
Ewa Wachowicz: Pasztet z mrożonymi grzybami
angora24.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Pasztet z mrożonymi grzybami
Powiązane
Polacy wciąż pod presją. Trzeba przetrwać kolejne miesiące
1 godzina temu
Letnia kuchnia w altanie. Jak ją urządzić?
4 godzin temu
W Kraczkowej i Cierpiszu woda niezdatna do spożycia
5 godzin temu
Placki ziemniaczane nadziewane pomidorami
6 godzin temu
Polecane
Mesopral na refluks – jak działa i jak go dawkować?
14 godzin temu
Kwas mlekowy – adekwatności i zastosowanie
17 godzin temu