Pieczone warzywa mają w sobie coś niezwykłego. Kiedy wstawiam je do piekarnika, cała kuchnia wypełnia się ich aromatem. Marchewki, pietruszki, cebule czy choćby ziemniaki nabierają głębokiego smaku. Do tego pieczarki, które są bardzo wartościowym produktem. Są źródłem witamin z grupy B, witaminy D i minerałów, selenu oraz potasu. Warzywa takie jak marchew czy dynia zawierają beta-karoten, który wspomaga naszą odporność, zwłaszcza teraz, kiedy sezon na przeziębienia jest już na horyzoncie.
Ewa Wachowicz: Krem z pieczonych warzyw i pieczarek
angora24.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Krem z pieczonych warzyw i pieczarek
Powiązane
Co dodać do kukurydzy na karpia?
55 minut temu
Polecane
Trwają zapisy na tegoroczny bieg „Policz się z cukrzycą”
4 godzin temu
Nowy cykl spotkań w sokólskiej bibliotece
6 godzin temu
Bieg "Policz się z cukrzycą"
7 godzin temu