Jajka po marokańsku to swego rodzaju wariacja na temat szakszuki. Zamiast pomidorów serwowany jest pełen smaku „gulasz warzywny”, w którym znajdziemy między innymi cukinię, szpinak i ciecierzycę. To właśnie ciecierzyca, jedno z podstawowych źródeł białka w diecie roślinnej, stanowi trzon tego dania. Bogata w składniki odżywcze, sycąca i doskonale chłonąca przyprawy. W dodatku część można rozgnieść, by zagęścić sos – to prosty trik, który poprawia konsystencję potrawy.
Ewa Wachowicz: Jajka po marokańsku. Alternatywa dla szakszuki
angora24.pl 6 dni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Jajka po marokańsku. Alternatywa dla szakszuki
Powiązane
Polecane
GIS: Możliwa obecność Salmonelli w musie
6 godzin temu
Czy tabletki na cukrzycę szkodzą?
19 godzin temu