Jajka po marokańsku to swego rodzaju wariacja na temat szakszuki. Zamiast pomidorów serwowany jest pełen smaku „gulasz warzywny”, w którym znajdziemy między innymi cukinię, szpinak i ciecierzycę. To właśnie ciecierzyca, jedno z podstawowych źródeł białka w diecie roślinnej, stanowi trzon tego dania. Bogata w składniki odżywcze, sycąca i doskonale chłonąca przyprawy. W dodatku część można rozgnieść, by zagęścić sos – to prosty trik, który poprawia konsystencję potrawy.
Ewa Wachowicz: Jajka po marokańsku. Alternatywa dla szakszuki
angora24.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Jajka po marokańsku. Alternatywa dla szakszuki
Powiązane
Żaden dżem i ketchup. Z cukinii robię inny przysmak
1 godzina temu
Jak dobrać klamki do okien?
2 godzin temu
Polecane
Leki a słońce: letnie zasady bezpieczeństwa
9 godzin temu