Jajka po marokańsku to swego rodzaju wariacja na temat szakszuki. Zamiast pomidorów serwowany jest pełen smaku „gulasz warzywny”, w którym znajdziemy między innymi cukinię, szpinak i ciecierzycę. To właśnie ciecierzyca, jedno z podstawowych źródeł białka w diecie roślinnej, stanowi trzon tego dania. Bogata w składniki odżywcze, sycąca i doskonale chłonąca przyprawy. W dodatku część można rozgnieść, by zagęścić sos – to prosty trik, który poprawia konsystencję potrawy.
Ewa Wachowicz: Jajka po marokańsku. Alternatywa dla szakszuki
angora24.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Jajka po marokańsku. Alternatywa dla szakszuki
Powiązane
Jak gwałtownie obrać czosnek? Nie wszyscy znają te metody
1 godzina temu
Kiedy zbierać czosnek z warzywnika?
1 godzina temu
I Rodzinny Piknik Motocyklowy w Widawie za nami (zdjęcia)
1 godzina temu
Polecane
Kto pyta, nie błądzi
2 godzin temu
Przełomowy sposób leczenia cukrzycy: implanty z tlenem
17 godzin temu