Na ruszt wrzucić można niemal wszystko: od mięs poprzez ryby, warzywa aż po owoce. Nie można się jednak obejść bez dodatków, takich jak keczup, musztarda czy sos barbecue. Możemy pójść na łatwiznę i kupić je w sklepie, ale wykonując je samodzielnie, mamy gwarancję, iż to, co serwujemy, jest pozbawione konserwantów lub jakichkolwiek chemicznych polepszaczy. Domowej roboty musztarda smakuje naprawdę znakomicie! Oczywiście można ją wykorzystać nie tylko jako dodatek do potraw z grilla. Świetnie nadaje się do marynowania mięsa, posmarowania kanapki czy do sałatek. Podobnie w przypadku sosu barbecue – jeżeli go lubicie, to ten domowej roboty z całą pewnością zachwyci wasze kubki smakowe. Poniżej znajdziecie dwie receptury.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Domowa musztarda i sos barbecue
Powiązane
Lombardia – co warto wiedzieć przed podróżą?
3 godzin temu
Kwiaty dyni w cieście szpinakowym
8 godzin temu
Polecane
Jak podane ziemniaki są najlepsze dla zdrowia?
10 godzin temu