Na ruszt wrzucić można niemal wszystko: od mięs poprzez ryby, warzywa aż po owoce. Nie można się jednak obejść bez dodatków, takich jak keczup, musztarda czy sos barbecue. Możemy pójść na łatwiznę i kupić je w sklepie, ale wykonując je samodzielnie, mamy gwarancję, iż to, co serwujemy, jest pozbawione konserwantów lub jakichkolwiek chemicznych polepszaczy. Domowej roboty musztarda smakuje naprawdę znakomicie! Oczywiście można ją wykorzystać nie tylko jako dodatek do potraw z grilla. Świetnie nadaje się do marynowania mięsa, posmarowania kanapki czy do sałatek. Podobnie w przypadku sosu barbecue – jeżeli go lubicie, to ten domowej roboty z całą pewnością zachwyci wasze kubki smakowe. Poniżej znajdziecie dwie receptury.
Ewa Wachowicz: Domowa musztarda i sos barbecue
angora24.pl 4 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Domowa musztarda i sos barbecue
Powiązane
Do czego służy piła taśmowa?
32 minut temu
Jakie drewno na deski do krojenia?
1 godzina temu
Disco polo niesie pomoc. Ile zebrali w Biłgoraju? (foto)
1 godzina temu
Piknik brzeskich rzemieślników dla dzieci / zdjęcia
4 godzin temu
Polecane
Sprawdź, czy nie masz tego sera w lodówce! GIS ostrzega
5 godzin temu
Salmonella w żółtym serze. Ostrzeżenie
7 godzin temu
Salmonella w serze żółtym w plastrach
7 godzin temu
24.09.2024 Obyśmy zdrowi byli
8 godzin temu
Uwaga na skażony ser. GIS ostrzega przed Salmonellą!
10 godzin temu