Powszechnie wiadomo, iż ryby zawierają wiele składników odżywczych, jednak nie każdy przepada za ich smakiem. Problem ten dotyczy najczęściej najmłodszych. W mojej rodzinie także było sporo niejadków, których za nic nie dawało się przekonać do jedzenia ryb czy owoców morza. Ja się jednak łatwo nie poddaję! Zdecydowałam więc, iż „podejdę” dzieciaki sposobem, a mianowicie przygotuję burgery z filetów z dorsza. Był to strzał w dziesiątkę! Domownicy z chęcią się nimi zajadają. Dzięki chrupiącym warzywom i aromatycznemu sosowi burger z dorsza staje się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Przekona do siebie choćby tych, którzy do tej pory nie lubili ryb.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Burgery z dorsza
Powiązane
Kopiec Kreta z bananami. To ciasto nigdy się nie znudzi
1 godzina temu
Polecane
Kiedy warto podawać psom i kotom suplementy?
19 godzin temu
Co nam daje ciągły monitoring glikemii
19 godzin temu