Powszechnie wiadomo, iż ryby zawierają wiele składników odżywczych, jednak nie każdy przepada za ich smakiem. Problem ten dotyczy najczęściej najmłodszych. W mojej rodzinie także było sporo niejadków, których za nic nie dawało się przekonać do jedzenia ryb czy owoców morza. Ja się jednak łatwo nie poddaję! Zdecydowałam więc, iż „podejdę” dzieciaki sposobem, a mianowicie przygotuję burgery z filetów z dorsza. Był to strzał w dziesiątkę! Domownicy z chęcią się nimi zajadają. Dzięki chrupiącym warzywom i aromatycznemu sosowi burger z dorsza staje się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Przekona do siebie choćby tych, którzy do tej pory nie lubili ryb.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Burgery z dorsza
Powiązane
Tarot na co dzień (05.10)
1 godzina temu
Tych grzybów nigdy nie susz, stają się niejadalne
2 godzin temu
Polecane
O jakiej porze dnia najlepiej brać probiotyk?
7 godzin temu
W legnickim Centrum Medycznym otwarto pracownię endoskopii
17 godzin temu
Czas na na szczepienie przeciwko grypie
21 godzin temu
Czy można jeść kiszonki przy refluksie?
22 godzin temu