Dziczyzna to żywność ekologiczna, naturalna, wolna od antybiotyków oraz środków wspomagających rozwój i wzrost zwierzęcia. Ponadto spełnia cechy żywności prozdrowotnej z bogatym źródłem składników odżywczych, którym zawdzięcza charakterystyczny ciemny kolor. Gdy zbliża się ciepły letni wieczór, w powietrzu unosi się zapach rozpalanego grilla. Statystyczny Polak grilluje choćby 20 razy w roku — i najczęściej wybiera karkówkę, kiełbasę i kurczaka. A czy wiesz, iż na ruszt możesz położyć najzdrowszą i - jak informuje dziennik The Washington Post - „najbardziej przyjazną środowisku żywność na planecie”? Mowa o dziczyźnie. I właśnie teraz — latem — smakuje najlepiej. Dziczyzna to żywność ekologiczna, naturalna, wolna od antybiotyków oraz środków wspomagających rozwój i wzrost zwierzęcia. To daje jej znakomitą przewagę nad mięsem zwierząt hodowlanych. Dzikie zwierzęta jedzą to, co zaoferuje im natura: zioła, jagody, grzyby, orzechy, żołędzie i korę, które mają także działanie lecznicze oraz są bogate w związki mineralne i witaminy. W dobie eko-świadomości, dziczyzna staje się wyborem odpowiedzialnym. - Dziczyzna to slow food w czystej postaci. Lokalne, ekologiczne, nat
Dziczyzna - wciąż dla wielu egzotyczna, ale najzdrowsza na grilla
zambrow.org 3 dni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Dziczyzna - wciąż dla wielu egzotyczna, ale najzdrowsza na grilla
Powiązane
Właściciel Pyszne.pl traci klientów, ale więcej zarabia
1 godzina temu
Polecane
Cholesterol i miażdżyca. Czyżby wszyscy się mylili?
7 godzin temu
Cykl edukacyjny „Wszyscy razem przeciw cukrzycy”
21 godzin temu