Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza rolników, przetwórców żywności, mieszkańców obszarów wiejskich, właścicieli gospodarstw agroturystycznych, doradców rolniczych, przedsiębiorców, instytucji rolniczych, nauczycieli oraz wszystkich zainteresowanych na konferencję pn. „Wielofunkcyjny rozwój gospodarstw rolnych”, która odbędzie się 18 listopada 2025 roku w siedzibie ŚODR w Modliszewicach.
Tematem konferencji będzie rolnictwo wielofunkcyjne na przykładzie szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków, a jej uczestnicy będą się mogli dowiedzieć o kwestiach związanych z rozwojem marki lokalnej i turystyki kulinarnej, które są perspektywą dla producentów żywności wysokiej jakości.
W programie między innymi: wykład „Rozwój marki lokalnej i turystyki kulinarnej perspektywą dla producentów żywności wysokiej jakości”, wymiana wiedzy i doświadczeń między uczestnikami, degustacja żywności regionalnej ze szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków i Uroczyste wręczenie certyfikatów podmiotom przystępującym do szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków wraz z ich prezentacją.
Konferencja jest bezpłatna i skierowana jest między innymi do rolników, przetwórców żywności, mieszkańców obszarów wiejskich, właścicieli gospodarstw agroturystycznych, doradców rolniczych, przedsiębiorców, przedstawicieli władz i instytucji rolniczych, przedstawicieli placówek oświatowych.
ŚODR zaprasza we wtorek, 18 listopada 2025 roku od godz. 9.30 do godz. 14.20 do siedziby w Modliszewicach przy ulicy Piotrkowskiej 30.















