Znany kucharz i szef kuchni zawita do Grudziądza! Plenerowy pokaz kulinarny z Jakubem Kuroniem w roli głównej na pewno przyciągnie smakoszy – od godz. 11.00 do 13.00.

To jeden z punktów programu festiwalu „FADO nad Wisłą”, który odbędzie się od 23 do 29 czerwca. „Wielka Patelnia Plenerowa” będzie okazją do spotkania z osobowością polskiej gastronomii i do degustacji dań przygotowanych na miejscu – w Parku Miejskim im. Piotra Janowskiego w Grudziądzu.
JAKUB KUROŃ to zawodowy kucharz, syn Macieja Kuronia i wnuk Jacka Kuronia. Autor i współautor książek kulinarnych („Kuroniowie przy stole”, „Rodzinna książka kucharska Kuroniów”), znany z telewizji Kuchnia+ oraz programów w TVN, TVP i TVN24. Prowadzi szkolenia i warsztaty kulinarne. Jego pokazy cieszą się dużym zainteresowaniem. Mówi: „Gotuję odkąd tylko pamiętam. Pierwszy raz rozpaliłem piekarnik niedługo po tym, jak nauczyłem się chodzić. Dorastałem w domu, gdzie zapach gotowanych potraw towarzyszył nam codziennie, a pokazy kulinarne z ojcem ukształtowały moją pasję.”
KONCERTY – główne wydarzenia festiwalu FADO nad Wisłą odbędą się 27 i 28 czerwca w Centrum Kultury Teatr. Wśród wykonawców jest znakomita śpiewaczka fado Ana Moura. Wstęp na koncerty po wykupieniu biletów. Szczegółowy program wkrótce.
(Marz)

