Danuta Martyniuk schudła ponad 15 kg. Wyznała, iż wykluczyła z diety tylko jeden produkt

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Jak schudła Danuta Martyniuk? - Pyszności; foto: Canva


Tę spektakularną przemianę na pewno zauważył każdy. Pozostaje więc jedynie pytanie: jak schudła Danuta Martyniuk? Żona najsłynniejszego piosenkarza disco-polo zdradziła tę tajemnicę. Wyjawiła również, co skłoniło ją do wzięcia się za siebie.

Ten artykuł można by zacząć od słynnego disco-polowego cytatu króla estrady Zenona Martyniuka:
„jak do tego doszło? Nie wiem”, gdyby nie to, iż my akurat wiemy, jak schudła Danuta Martyniuk. Kobieta wyjawiła ten sekret podczas swojego występu w „Pytaniu na śniadanie”. 17 zgubionych kilogramów nie zniknęło ot tak: do metamorfozy potrzeba była odpowiednia dieta, ruch, trochę zabiegów i nieco… internetowego hejtu.

Jak schudła Danuta Martyniuk? – Pyszności; foto: Canva

Wszystko zaczęło się od zgryźliwości internautów

Jak w „Pytaniu na śniadanie” przyznała żona piosenkarza, powodem, dla którego postanowiła zrzucić nieco nadprogramowych kilogramów, były złośliwe komentarze, jakie czytała w internecie. Niektóre opinie były wyjątkowo bolesne, na przykład takie, które porównywały tuszę Danuty Maryyniuk do mamy jej męża.

Ujawniwszy swoją motywację, Danuta Martyniuk przygotowała na wizji kilka dań, które uwielbia zarówno ona, jak i jej mąż, Zenek. Tym sposobem widzowie śniadaniówki poznali przepisy kobiety na dietetyczną owsiankę, barszcz ukraiński i ponoć najbardziej uwielbiane przez gwiazdę disco-polo zrazy. W międzyczasie Danuta Martyniuk opowiedziała o tym, co musiała zrobić, żeby tyle schudnąć.

Jak schudła Danuta Martyniuk?

Jak schudła Danuta Martyniuk? – Pyszności; foto: Canva

Żeby osiągnąć tak imponujący rezultat, Danuta Martyniuk musiała się pożegnać z częścią uwielbianych do tej pory produktów. Zrezygnowała między innymi z jedzenia ziemniaków (o tym, czy rzeczywiście są takie kaloryczne, przeczytasz tutaj), słodyczy, zup i śmietany. Zanim sięgnie po pierwszą kawę, zjada kisiel z siemienia lnianego. Na śniadanie serwuje sobie owsiankę ze zdrowymi dodatkami, a na obiad — mięso i warzywa. Ostatni posiłek stanowi kanapka z chudą wędliną i jest spożywany nie później niż o 17-18. Ponadto zmniejszyła porcje o połowę, a zamiast tego piła dużo wody.

Jednocześnie Danuta Martyniuk szczerze przyznała, iż poza dietą i regularnymi ćwiczeniami, korzysta jeszcze z zabiegów wyszczuplających.

Zobacz jeszcze ten przepis na faszerowaną główkę kapusty z sosem pomidorowym i pulpetami. Prosto z naszego kanału na YouTube.

Idź do oryginalnego materiału