Niedawno zakończyliśmy cykl “Podróże dookoła świata” w Centrum Edukacji i Wsparcia. Spotkania odbywały się przez pół roku (od stycznia do czerwca). Co udało nam się wirtualnie zwiedzić w tym czasie i jakich potraw spróbować? Przekonajcie się sami!
Podczas każdego spotkania mieliśmy możliwość posmakować lokalnych smakołyków, spróbowaliśmy m.in.: tureckiej chałwy, arabskiego chleba, rachatłukum, hummusu, egipskiego mahshi, węgierskich kołaczy, greckiej fety, niderlandzkich stroopwafels, ananasa, mango, kokosa, tikka masala czy croissantów.
Dodatkowo niektórzy z wolontariuszy własnoręcznie przygotowali przekąski! Były to między innymi: brytyjskie ciasto Królowej Wiktorii, zupa fakes czy ogórki w sosie satay z masłem orzechowym. Czasami miłym dodatkiem do spotkania były konkursy z nagrodami!
Warsztaty mogły odbywać się dzięki wolontariuszom z Europejskiego Korpusu Solidarności, Nowa Huta Meetup, a także osobom prywatnym. Wszyscy prowadzący mieli ogromną wiedzę na temat: USA, Węgier, Turcji, Hiszpanii, Egiptu, Aruby, Niderlandów, Wielkiej Brytanii, Francji, Birmy, Grecji.
Miło nam również poinformować, iż od października ponownie wracamy z cyklem i będziemy znów razem wybierać się w podróż dookoła świata! Zapraszamy do śledzenia naszych mediów społecznościowych i strony internetowej, gdzie będzie pojawiać się więcej informacji!
A w najbliższych miesiącach zapraszamy w co drugi wtorek na letnią odsłonę cyklu! W lipcu i w sierpniu będziemy spotykać się i rozmawiać o naszych wakacyjnych podróżach, lifhackach i doświadczeniach! Pierwsze spotkanie z cyklu już lipca!
Może to właśnie Ty chcesz opowiedzieć swoją historię? jeżeli tak, to napisz do nas na adres [email protected]










![Jak przedłużyć świeżość masła? Proste triki, które działają naprawdę długo! [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2025/12/c42ef289-4fec-4acb-a0aa-5ddb4ea643c2-1.jpg)









