Czy da się dziś naprawdę zdrowo odżywiać?

magazynpismo.pl 3 tygodni temu

Połapanie się w labiryncie żywieniowych trendów i ogromie doniesień na temat zdrowego jedzenia stanowi prawdziwe wyzwanie. Oddzielenie mody i marketingu od prawdziwej wiedzy to jedynie część bardziej złożonego problemu, na który składa się wiele pytań. Czym jest ekologiczna żywność? Co oznaczają drukowane na opakowaniach certyfikaty? Kogo stać dziś na naprawdę zdrowe jedzenie? Czy wiemy, co jemy, kupując żywność w supermarketach albo na lokalnym bazarze, w spożywczych kooperatywach? Czy to w ogóle możliwe, aby w czasach zindustrializowanej, produkowanej przemysłowo żywności jeść dobrze i tanio? I co to „dobrze” adekwatnie znaczy? O tym porozmawiamy podczas październikowej Premiery Pisma.

W dyskusji wezmą udział:

Justyna Bylinowska – twórczyni i redaktorka naczelna portalu Dietetycy.org.pl. Obroniła tytuł doktora nauk z zakresu technologii żywności i żywienia na warszawskiej SGGW. Zawodowo związana z dydaktyką przedmiotów dotyczących żywienia na uczelniach wyższych. Autorka licznych artykułów w prasie branżowej oraz naukowej.

Ewelina Hallmann – profesorka nauk rolniczych, absolwentka SGGW w Warszawie, od …

Idź do oryginalnego materiału