Zupa Z Kurczaka | Krytyk przepisów

oen.pl 9 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Wystarczy jeden kęs, aby mieć obsesję na punkcie tej zupy z kurczaka! Jest pełen rozdrobnionego kurczaka, bekonu, przypraw ranczo i wszystkich twoich ulubionych kremowych smaków inspirowanych crackiem!

Jeśli w tytule jakiegoś przepisu pojawia się słowo „crack”, masz moją pełną uwagę! Oznacza to, iż ma nieodparte składniki: ser, przyprawę ranczo, serek śmietankowy i bekon. Zapisz mnie! Wypróbuj inne moje przepisy inspirowane crackiem, takie jak ten kurczak, zapiekanka lub ten smaczny dip.

Zupa Z Kurczaka

Zupa z kurczaka z krakersami to nasza nowa ulubiona zupa, ponieważ jest pełna najlepszych smaków! Zaczyna się od miękkich warzyw i pokruszonego boczku… idealna baza do każdej zupy. Następnie dodaj posiekanego kurczaka, serek śmietankowy, przyprawę ranczo i kwaśną śmietanę, aby uzyskać kremowy smak. Wykończ go posiekanym serem cheddar i szpinakiem i poczekaj, aż weźmiesz pierwszy kęs! Tak kremowy, tak pocieszający i tak niesamowicie smaczny! To sprawi, iż każdy będzie chciał sekund.

Uwielbiam dobrą, pożywną zupę. jeżeli jest to łatwe do wykonania, to jeszcze lepiej! Gdy spróbujesz tej niesamowitej zupy z kurczaka, spróbuj zupy cheeseburger, zupy taco z kurczakiem w 8 puszkach lub zupy serowo-brokułowej!

Składniki, których będziesz potrzebować

Tę zupę z kurczaka z crackiem trzeba przygotować w tym tygodniu, więc upewnij się, iż masz wszystkie składniki gotowe! To świetny przepis na wykorzystanie resztek rozdrobnionego kurczaka, jeżeli go masz. Dokładne wymiary każdego składnika znajdziesz w karcie przepisu poniżej.

  • Boczek: Pokruszony chrupiący boczek jest najlepszą częścią tej zupy. Odłóż trochę do dekoracji!
  • Masło niesolone: Masło do podsmażenia warzyw.
  • Żółta cebula: Pokrojona w kostkę cebula jest koniecznością w zupie i dodaje wspaniałego smaku.
  • Seler: Pokrojony w kostkę seler dodaje świetnej konsystencji.
  • Marchew: Obrane i pokrojone w kostkę marchewki.
  • Czosnek: Mielony czosnek dodaje wspaniałego smaku.
  • Bulion z kurczaka: Podstawą tej zupy jest rosół z kurczaka.
  • Sos na suche ranczo: Kluczowym składnikiem crack kurczaka jest suchy aromat rancza.
  • Czarny pieprz: Zmielony czarny pieprz do smaku.
  • Pietruszka: Świeża posiekana natka pietruszki do dekoracji.
  • Rozdrobniony Kurczak: Ugotowany i rozdrobniony kurczak bez kości i skóry. Resztki kurczaka świetnie nadają się do tego przepisu.
  • Kwaśna śmietana: Dodaje zupie pikantnej kremowości.
  • Ser topiony: Zmiękczony i pokrojony w kostkę serek śmietankowy jest pyszny w zupie.
  • Ser Cheddar: Rozdrobniony ser cheddar i więcej do dekoracji!
  • Młody szpinak: Świeży szpinak to pyszny akcent na końcu tego przepisu.
  • Zielona cebula: Posiekana zielona cebula do dekoracji i smaku.

NAJLEPSZY przepis na zupę z kurczaka

W ciągu zaledwie 30 minut będziesz mieć najsmaczniejszą zupę z kurczaka z crackiem, gotową do spożycia! To bardzo prosty przepis, bo wszystko robi się w tym samym garnku! Postępuj zgodnie z moimi pełnymi instrukcjami poniżej, które przeprowadzą Cię przez wszystkie kroki.

  1. Ugotuj boczek: Podgrzej duży garnek na średnim ogniu i usmaż pokrojony w kostkę boczek. Usmażony boczek wyjmij z garnka i odłóż na bok.
  2. Podsmaż warzywa i dodaj czosnek: Dodać masło, cebulę, seler i marchewkę. Smaż warzywa, aż zmiękną, około 5 minut. Do garnka dodaj czosnek i smaż tylko przez minutę.
  3. Dodać bulion, przyprawy, kurczaka, śmietanę, serek śmietankowy i boczek: Dodaj bulion z kurczaka, paczkę rancza, paprykę, pietruszkę, rozdrobnionego kurczaka, kwaśną śmietanę, serek śmietankowy i ugotowany boczek. Gotuj i ciągle mieszaj, aż serek śmietankowy równomiernie rozpuści się w zupie.
  4. Dodaj pokruszony ser i szpinak: Dodać ser cheddar i szpinak i smażyć, aż szpinak zwiędnie, a ser się roztopi.
  5. Udekoruj i ciesz się: Podawać zupę z dodatkowym serem cheddar i posiekaną zieloną cebulą. Sól i pieprz do smaku.

Przechowywanie resztek

Masz trochę resztek zupy z kurczaka? Nie martw się! Można go przechowywać w lodówce lub zamrażarce i cieszyć się nim później. Można go łatwo podgrzać i doskonale zachowuje swój smak i konsystencję.

  • W lodówce: Gdy zupa ostygnie, przechowuj ją w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni.
  • W zamrażarce: Po ugotowaniu i pozostawieniu zupy do ostygnięcia przełóż ją do pojemników przeznaczonych do zamrażania lub zamykanych torebek do zamrażania. Pamiętaj, aby zostawić trochę miejsca na górze, aby uwzględnić ekspansję podczas zamarzania zupy. Następnie opatrz go datą. Zupa starczy na około 2-3 miesiące.
  • Aby podgrzać: Kiedy będziesz gotowy do użycia zamrożonej zupy, po prostu rozmroź ją w lodówce przez noc. Po rozmrożeniu można go ponownie podgrzać na płycie kuchennej lub w kuchence mikrofalowej, aż całkowicie się rozgrzeje.

Czy mogę ugotować go w garnku Crockpot lub garnku błyskawicznym?

Tak! Ta zupa z kurczaka z crackiem to szybka i łatwa zupa, którą można przygotować na ostatnią chwilę, ponieważ wykorzystuje się w niej wcześniej ugotowanego, posiekanego kurczaka. Ale jeżeli masz dodatkowy czas, można to ugotować zarówno w powolnej kuchence, jak i w garnku błyskawicznym! jeżeli używasz surowego kurczaka, użyj 3 piersi z kurczaka bez kości i skóry. Możesz także skrócić czas gotowania, jeżeli zdecydujesz się użyć wstępnie ugotowanego kurczaka. To zależy od Ciebie!

  • Zupa z kurczaka Crockpot Crack: Zanim dodasz składniki do wolnowaru, przysmaż bekon i podsmaż warzywa. Po ugotowaniu dodaj je do wolnowaru wraz ze wszystkimi innymi składnikami z wyjątkiem kwaśnej śmietany, szpinaku i sera Cheddar. Te składniki, które dodasz przed podaniem. Możesz także użyć surowych piersi z kurczaka, ponieważ będą w pełni ugotowane w garnku. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin. 20 minut przed podaniem dodaj śmietanę, szpinak i ser cheddar. Rozdrobnij kurczaka i ciesz się smakiem!
  • Zupa z kurczaka błyskawiczna: Aby ugotować tę potrawę w garnku błyskawicznym, podsmaż boczek i warzywa bezpośrednio w garnku błyskawicznym w trybie „smażenia”. Następnie dodać pozostałe składniki oprócz kwaśnej śmietany, szpinaku i sera cheddar. Można też użyć surowych piersi z kurczaka, gdyż w garnku błyskawicznym będą w pełni ugotowane. Gotuj w trybie „ręcznym” przez 25 minut. Następnie wykonaj powolne uwalnianie. Wymieszaj śmietanę, szpinak i ser cheddar. Rozdrobnij kurczaka i ciesz się smakiem!

Więcej przepisów na smaczne zupy

Zupa jest pocieszająca, pyszna i nakarmi tłumy! Uwielbiam, gdy pory roku zaczynają się zmieniać i mogę ponownie zacząć dodawać go z powrotem do rotacji posiłków! Jest tak wiele odmian i smaków zup, które moja rodzina uwielbia. Sprawdź jeszcze kilka moich ulubionych dań, które są pożywne i smaczne.

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Podgrzej duży garnek na średnim ogniu i usmaż pokrojony w kostkę boczek. Usmażony boczek wyjmij z garnka i odłóż na bok.

  • Dodać masło, cebulę, seler i marchewkę. Smaż warzywa, aż zmiękną, około 5 minut. Do garnka dodaj czosnek i smaż tylko przez minutę.

  • Dodaj bulion z kurczaka, paczkę rancza, paprykę, pietruszkę, rozdrobnionego kurczaka, kwaśną śmietanę, serek śmietankowy i ugotowany boczek. Gotuj i ciągle mieszaj, aż serek śmietankowy równomiernie rozpuści się w zupie.

  • Dodać ser cheddar i szpinak, smażyć, aż szpinak zwiędnie, a ser się roztopi.

  • Podawać zupę z dodatkowym serem cheddar i posiekaną zieloną cebulką. Sól i pieprz do smaku.

Pozostałą część przechowuj w hermetycznym pojemniku w lodówce do 5 dni.
Resztki możesz przechowywać w zamrażarce w szczelnym pojemniku przez okres do 2 miesięcy.

Aby gotować w powolnej kuchence, postępuj zgodnie z instrukcjami aż do smażenia warzyw. Gdy warzywa się ugotują, dodaj je wraz z całym ugotowanym bekonem, bulionem z kurczaka, paczką rancza, papryką, pietruszką, posiekanym kurczakiem, kwaśną śmietaną i serkiem śmietankowym do dużego garnka. Ustaw ogień na mały i gotuj przez 3 godziny, po około 2 godzinach sprawdź zupę i zamieszaj. Dodać ser cheddar i szpinak, smażyć, aż szpinak zwiędnie, a ser się roztopi.

Kalorie: 564kcalWęglowodany: 9GBiałko: 32GTłuszcz: 45GTłuszcz nasycony: 21GTłuszcz wielonienasycony: 4GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 14GTłuszcze trans: 0,2GCholesterol: 157mgSód: 1220mgPotas: 490mgBłonnik: 1GCukier: 4GWitamina A: 4273j.mWitamina C: 5mgWapń: 296mgŻelazo: 2mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału