Przepis na roladki naleśnikowe z twarożkiem
czas przygotowania: 15 minut
porcja na: ok. 16 roladek
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 3 naleśniki szpinakowe przygotowane z tego przepisu: delikatne naleśniki szpinakowe,
- 250 g sera twarogowego półtłustego,
- 1 łyżka śmietany 18%,
- 4 rzodkiewki,
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- sól do smaku.
Zobacz także: Roladki z sałaty. To szybka i wiosenna przekąska na Wielkanoc i nie tylko. Zrobisz je tylko w 10 minut
Jak zrobić roladki naleśnikowe z twarożkiem?
- Do miseczki przełóż ser twarogowy i rozgnieć go widelcem.
- Rzodkiewkę i szczypiorek umyj i drobno posiekaj. Dodaj do twarożku.
- Dopraw całość śmietaną i solą. Wymieszaj.
- Smaruj naleśniki twarożkiem i zwiń w roladkę.
- Pokrój naleśniki na mniejsze porcje.
- Poukładaj roladki na półmisku i udekoruj całość np. rzodkiewką.
+11
Zobacz galerię
Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni: