Zielone roladki naleśnikowe z twarożkiem. Przepis na pyszną i prostą przekąskę na Wielkanoc. Twoi bliscy będą zachwyceni

stronakuchni.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Katarzyna Puczyńska


Na śniadanie wielkanocne warto podać pyszne i szybkie do zrobienia przekąski. Mam dla ciebie oryginalny przepis na zielone roladki naleśnikowe z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Robi się je bardzo prosto, zawsze się udają i wyśmienicie smakują. Przekonaj się i wypróbuj przepis na roladki naleśnikowe.

Przepis na roladki naleśnikowe z twarożkiem

czas przygotowania: 15 minut
porcja na: ok. 16 roladek
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 3 naleśniki szpinakowe przygotowane z tego przepisu: delikatne naleśniki szpinakowe,
  • 250 g sera twarogowego półtłustego,
  • 1 łyżka śmietany 18%,
  • 4 rzodkiewki,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • sól do smaku.

Zobacz także: Roladki z sałaty. To szybka i wiosenna przekąska na Wielkanoc i nie tylko. Zrobisz je tylko w 10 minut

Jak zrobić roladki naleśnikowe z twarożkiem?

  1. Do miseczki przełóż ser twarogowy i rozgnieć go widelcem.
  2. Rzodkiewkę i szczypiorek umyj i drobno posiekaj. Dodaj do twarożku.
  3. Dopraw całość śmietaną i solą. Wymieszaj.
  4. Smaruj naleśniki twarożkiem i zwiń w roladkę.
  5. Pokrój naleśniki na mniejsze porcje.
  6. Poukładaj roladki na półmisku i udekoruj całość np. rzodkiewką.

Zielone roladki naleśnikowe z twarożkiem. Przepis na pyszną ...

+11 Zobacz galerię

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Idź do oryginalnego materiału