Nawet co 5 osoba może chorować na zespół jelita drażliwego. Objawy można łagodzić poprzez dietę eliminującą określone związki występujące w żywności. Badaczka z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie proponuje metody takiego wytwarzania produktów piekarniczych, aby zachowały one wartości odżywcze, a jednocześnie były tolerowane przez osoby cierpiące na tę pokarmową dolegliwość. „Najzdrowsze produkty piekarnicze, zalecane przez dietetyków,...
- Strona główna
- Kuchnia
- Zespół jelita drażliwego
Powiązane
Zioła na parapecie. Porcja zdrowia zawsze pod ręką
1 godzina temu
Bal VIII klasy w DRążnej
2 godzin temu
Polecane
Nowa definicja i kryteria diagnostyczne otyłości
9 godzin temu
Tego w cukrzycy nie zamawiaj w restauracji. Zakazana lista
10 godzin temu
Urząd przestrzega – tak suplementy diety „udają” leki
13 godzin temu