Nawet co 5 osoba może chorować na zespół jelita drażliwego. Objawy można łagodzić poprzez dietę eliminującą określone związki występujące w żywności. Badaczka z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie proponuje metody takiego wytwarzania produktów piekarniczych, aby zachowały one wartości odżywcze, a jednocześnie były tolerowane przez osoby cierpiące na tę pokarmową dolegliwość. „Najzdrowsze produkty piekarnicze, zalecane przez dietetyków,...
- Strona główna
- Kuchnia
- Zespół jelita drażliwego
Powiązane
17.05.2025 Etnosfera
1 godzina temu
Jak gwałtownie wyczyścić mikrofalę? Brud zniknie w 2 minuty
1 godzina temu
Grillowane portobello w bułce z hummusem
7 godzin temu
Niezapomniana przygoda nad Bałtykiem
11 godzin temu
Polecane
Jak powinien wyglądać zdrowy odbyt?
3 godzin temu
Międzynarodowy dzień Celiakii i nie tylko
13 godzin temu
Świadoma suplementacja przed, w trakcie i po ciąży
15 godzin temu