Nawet co 5 osoba może chorować na zespół jelita drażliwego. Objawy można łagodzić poprzez dietę eliminującą określone związki występujące w żywności. Badaczka z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie proponuje metody takiego wytwarzania produktów piekarniczych, aby zachowały one wartości odżywcze, a jednocześnie były tolerowane przez osoby cierpiące na tę pokarmową dolegliwość. „Najzdrowsze produkty piekarnicze, zalecane przez dietetyków,...
- Strona główna
- Kuchnia
- Zespół jelita drażliwego
Powiązane
Zajęcia wakacyjne w tymbarskiej bibliotece
3 godzin temu
Adepci jujutsu – szkoleni w systemie modern combat
5 godzin temu
Zbigniew Ziobro: Walka z nowotworem
5 godzin temu
Miejsce na Kujawach, wspomnienia z dzieciństwa..........
5 godzin temu
Polecane
Jak zmniejszyć ryzyko chorób? najważniejsze są nawyki
10 godzin temu
Sinice atakują. Zamknięte kąpieliska nad Bałtykiem
11 godzin temu