Zawodowo filetuje ryby. Pokazał przerażające pasożyty, które w nich znajduje. Więcej nie zjesz

pysznosci.pl 1 rok temu

Miłośnicy ryb z pewnością nie będą zadowoleni z nagrania, które zobaczą. Kto wie, może po obejrzeniu tego filetowania, niektórzy z nas już nigdy nie zdecydują się na ich zjedzenie. Jakie niespodzianki czekają na nas we wnętrzu ryb? Trzeba być osobą o mocnych nerwach, by obejrzeć to nagranie do końca.

W rybach znajdują się różne pasożyty. Większość z nich – na przykład tasiemce, czy niektóre gatunki nicieni, bytuje jednak w ich przewodzie pokarmowym, który jest usuwany w procesie patroszenia. Zdarza się jednak, iż pasożyty znajdują się też w innych częściach zwierzęcia. Gdzie ich szukać? Sprawdźmy.

Opublikował nagranie z filetowania ryb. „Oto powód, dla którego nie jem ryb”

Tiktoker keefish84 opublikował w mediach społecznościowych nagranie z filetowania ryb, które potrafi przyprawić o mdłości. Nie jest zagadką, iż ryby są atakowane przez pasożyty, jednak chyba każdy z nas nie chciałby tego widzieć. Mężczyzna wydostaje z wnętrzności ryby coraz to obrzydliwsze pasożyty. Pod nagraniem posypała się lawina komentarzy. Wiele osób deklarowało, iż nie dało rady obejrzeć wideo do końca.

Dziękuję za spowodowanie u mnie traumy i niepokoju podczas jedzenia ryb

– napisał jeden z internautów.

Oto powód, dla którego nie jem ryb

– czytamy.

Nie dziwię się, spójrzcie jakie odpady wyrzucamy do oceanu. Myślę, iż w niektórych miejscach na świecie można spodziewać się czegoś gorszego

– zauważa kolejny internauta.

Dodatkowe białko

– zażartował jeden z komentujących.

Sprawdź również: Groźny pasożyt zaatakował jego mózg. Mężczyzna przy jedzeniu popełnił błąd, który zdarza się wielu

@keefish84 #fishmonger #satisfying #work #fyp #foryou #foryoupage #seafood #fillets #fish #worm #parasite #disgusting #gross ♬ original sound – keefish

Jak pozbyć się pasożytów z ryby? Temperatura to klucz do sukcesu

Odpowiednia obróbka termiczna poradzi sobie z większością pasożytów w rybie. Warto więc przechowywać ją w temperaturze -20 stopni Celsjusza przez minimum 24 godziny lub w temperaturze -35 stopni Celsjusza przez minimum 15 godzin. Można się ich pozbyć również przez gotowanie ryby w temperaturze minimum 74 stopni Celsjusza. Wędzenie może być pomocne jedynie w pozbyciu się bakterii, jednak na pasożyty kilka zdziała.

Idź do oryginalnego materiału