Catering coraz częściej pojawia się nie tylko na imprezach firmowych, ale też na zwykłych domówkach czy uroczystościach typu komunia czy chrzciny. Jak zarabiać na cateringu okolicznościowym?
<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="355" src="//www.youtube.com/embed/n5hIKbNfs0E?rel=0" width="630"></iframe>Dariusz Nowak od 8 lat prowadzi firmę GrilloMania Catering. – Na początku wszystko robiłem sam, łącznie z załadowaniem grilla, który ważył 60 kg, przewożeniem rzeczy. Ale miałem chęci i intuicję i coś, co mnie parło do przodu. Na pierwszej imprezie, uwaga, dołożyłem 400 zł – uśmiecha się Dariusz Nowak.
Start nie musi być trudny
Start w biznesie cateringowym nie musi być kosztowny. – Możemy wynająć kuchnię. Tak też czynię w tym momencie, bo mamy remont naszej kuchni produkcyjnej (…) Są takie kuchnie w większych, mniejszych miastach. Można też wynająć w restauracji u znajomego czy choćby food trucka. I taka umowa podnajmu już uprawnia do tego, iż możemy tam przygotować jedzenie – tłumaczy Dariusz Nowak.
Z rozmowy Anny Smolińskiej z Dariuszem Nowakiem dowiesz się także:
- Czy trzeba umieć gotować, aby prowadzić firmę cateringową?
- Jak wystartować z biznesem cateringowym?
- Ile trzeba mieć pieniędzy na start?
- Czy można gotować dla klientów w domowej kuchni?
- Czy da się gotować nad basenem?
- Na jakie imprezy Polacy najczęściej zamawiają catering?
- Ile można zarobić stawiając pierwsze kroki w tym biznesie?
Jeśli chcecie poznać inne interesujące pomysły na biznes, zapraszamy na nasz kanał na YouTubie Franchising-PL. Warto go subskrybować, aby nie przegapić żadnego odcinka.