Wypróbuj te domowe sajgonki – bardzo łatwe w przygotowaniu!

fajnainspiracja.pl 1 tydzień temu

Chcesz spróbować czegoś smacznego i nietypowego? Mamy dla Ciebie rozwiązanie! Dziś wspólnie przygotujemy tanie i absolutnie proste sajgonki, do których potrzebujesz tylko tych kilku składników! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie jest naprawdę bardzo proste i oszczędza czas.

Zaczynasz się już ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, chwyć kuchenkę i przygotujmy razem te tanie i absolutnie proste sajgonki!

Klopsiki panierowane w cieście francuskim i serze: gotowe w kilka minut!

Jeśli szukasz więcej dobroci, to koniecznie spróbuj tego kakaowego deseru!

FOTO przepis na świetne i łatwe paluszki serowe


Pyszny przepis na sajgonki:

Co będzie potrzebne:

Ciasto:

  • 300 ml wody
  • 5 g soli
  • 500 g zwykłej mąki

nadzienie:

  • 6 szt. cebuli
  • 2 pomidory
  • 20 g koperku
  • 20 g pietruszki
  • sól

Jak postępować:

1) Wymieszać wszystkie składniki na ciasto.

2) Wyrobić gładkie ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut.

3) Podzielić na 6 równych części.

4) Na nadzienie wymieszaj wszystkie wymienione składniki. Możesz dodać wszystko, na co masz ochotę.

5) Rozwałkuj każdą część ciasta na posypanej mąką rolce. Rozłóż trochę naszego nadzienia na wierzchu ciasta.

6) Złóż ciasto na pół i ponownie nałóż warzywa.

7) Złóż ponownie i uzyskaj taką kieszonkę.

8) Smażyć z obu stron na złoty kolor.

INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE SAJGONEK:

Idź do oryginalnego materiału