Wykłady pełne smaków i cennych informacji

ck.gdow.pl 10 miesięcy temu

Gdowski Uniwersytet Trzeciego Wieku nie zwalnia tempa, na wykładach można dowiedzieć się wielu cennych informacji, ale są też różne smakowitości.

Zapach zupy z białej dyni towarzyszył ostatniemu wykładowi w ramach Gdowskiego Uniwersytetu III Wieku. Do wspólnego gotowania zaprosił Mistrz Kuchni Łukasz Grabowski. W środę, 15 listopada rozmowy toczyły się wokół kulinariów. Natomiast 8 listopada u Słuchaczy gościł pan Tomasz Miszczyk - kierownik Referatu Roliictwa, Leśnictwa i Ochrony Środowiska, który wspólnie z pracownikami UG przedstawiał temat gospodarowania odpadami komunalnymi.

Wszystkie spotkania cieszą się dużym zainteresowaniem naszych Seniorów.

Krem z białej dyni z twarogiem, czarnuszką i zajęczym szczawikiem oraz mus z dyni z bezą, lodami śmietanowymi i ziemią z czekolady degustowali dziś Seniorzy podczas warsztatów kulinarnych z naszym przyjacielem, Mistrzem Kuchni Łukaszem Grabowskim. Było bardzo smacznie. Dziękujemy

- podsumowała kierownik gdowskiego UTW Edyta Trojańska - Urbanik.

O gospodarce odpadami komunalnymi rozmawialiśmy na wkładzie, który przeprowadzili kierownik Tomasz Miszczyk oraz inspektor Anna Serafin z Referatu Rolnictwa, Leśnictwa i Ochrony Środowiska Gminy Gdów . Dziękujemy za merytoryczne spotkanie

- dodaje pani kierownik.

Zarówno słuchaczom jak i prelegentom dziękujemy za udział w wykładach. Do zobaczenia na kolejnych spotkaniach w ramach Gdowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku!

Idź do oryginalnego materiału